Хліб з нутовой борошна
(покроковий рецепт з фото)
Нутовая борошно широко використовується в східних країнах. З неї печуть коржі, додають в паніровці, в соуси. Я вирішила поекспериментувати і спекти хліб з цієї муки. Результат мене дуже порадував.
Хліб не має складнощів в приготуванні. Тут важливий момент полягає в якісних дріжджах і підтримці теплового режиму.
- Борошно нутовая - 110 грам
- Борошно пшеничне - 110 грам
- Вода - 105 мілілітрів (тепла)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1, 75 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Виберіть спосіб замісу. У моєму випадку, за допомогою хлібопічки. Занурте продукти в відерце згідно вашої інструкції. Користуйтеся програмою "тісто", по часу 1 час 04 хв. По завершенні програми залиште тісто на 30 хвилин. Якщо ви замішує ручним способом, то в теплій воді розчиніть сіль, цукор, дріжджі і додайте обидві борошна, в кінці рослинне мало. Як тільки тісто зібралося в грудку, накрийте і приберіть в тепле місце на 1 час 20 хв.
Готове тісто перекладіть на робочу поверхню. Увімкніть духовку на 180 градусів.
Сформуйте коржик і зробіть орнамент за бажанням.
Перекладіть заготовку в форму, змащену маслом. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин для вистоювання.
Після закінчення часу поставте випікатися в гарячу духовку на 25 хвилин.
Готовий хліб дістаньте з духовки і охолодіть.
Подавайте до перших страв. Смачного!