Рецепт Хліб з нутовой борошна фото

Хліб з нутовой борошна
(покроковий рецепт з фото)

Борошно , Дріжджі
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 20 хв.

Нутовая борошно широко використовується в східних країнах. З неї печуть коржі, додають в паніровці, в соуси. Я вирішила поекспериментувати і спекти хліб з цієї муки. Результат мене дуже порадував.

Опис приготування:

Хліб не має складнощів в приготуванні. Тут важливий момент полягає в якісних дріжджах і підтримці теплового режиму.

  • Борошно нутовая - 110 грам
  • Борошно пшеничне - 110 грам
  • Вода - 105 мілілітрів (тепла)
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1, 75 чайних ложки
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
хліб з нутовой борошна - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
хліб з нутовой борошна - фото крок 2
Виберіть спосіб замісу. У моєму випадку, за допомогою хлібопічки. Занурте продукти в відерце згідно вашої інструкції. Користуйтеся програмою"тісто" , по часу 1 час 04 хв. По завершенні програми залиште тісто на 30 хвилин. Якщо ви замішує ручним способом, то в теплій воді розчиніть сіль, цукор, дріжджі і додайте обидві борошна, в кінці рослинне мало. Як тільки тісто зібралося в грудку, накрийте і приберіть в тепле місце на 1 час 20 хв.
хліб з нутовой борошна - фото крок 3
Готове тісто перекладіть на робочу поверхню. Увімкніть духовку на 180 градусів.
хліб з нутовой борошна - фото крок 4
Сформуйте коржик і зробіть орнамент за бажанням.
хліб з нутовой борошна - фото крок 5
Перекладіть заготовку в форму, змащену маслом. Накрийте рушником і залиште на 40 хвилин для вистоювання.
хліб з нутовой борошна - фото крок 6
Після закінчення часу поставте випікатися в гарячу духовку на 25 хвилин.
хліб з нутовой борошна - фото крок 7
Готовий хліб дістаньте з духовки і охолодіть.
хліб з нутовой борошна - фото крок 8
Подавайте до перших страв. Смачного!

Схожі рецепти