Оладки від бабусі
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт родом із сонячної Італії, його оцінять всі - дорослі і діти! В Італії ці оладки називаються"fritella con le mele", вони хороші і на сніданок, і для смачного денного перекусу.
Дотримуйтесь покрокової інструкції і у вас все вийде! А з останків тесту можна посмажити невеликі оладки без начинки, які теж будуть дуже смачними.
- Куряче яйце - 1 штука
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 175 грам(125 г - в тісто, 50 г - для обваливания)
- Яблука - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 200 грам (для смаження)
- Цукрова пудра - 25 грам
Підготуйте продукти всі необхідні інгредієнти.
Вбийте яйце в миску і влийте 1 стакан молока.
В окремій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: мука, цукровий пісок, обкладинка, сіль і розпушувач.
Просійте сухі інгредієнти в миску до молока з яйцем.
Перемішайте до однорідного стани віночком.
З двох яблук видаліть серцевину.
Очистіть від шкірки і наріжте кільцями.
Щоб яблука не потемніли, перекладіть їх в пакет, збризніть лимонним соком і струсіть.
Для того, щоб кляр добре прилипав до яблуку, його найкраще злегка обваляти в борошні.
Умочуйте яблучне колечко в кляр за допомогою вилочки.
На сковороду налийте достатню кількість рослинного масла, дочекайтеся, коли воно добре прогріється і смажте до готовності.
Обсмажені оладки викладайте на паперовий рушник, щоб видалити залишки масла.
При бажанні посипте оладки цукровою пудрою, робити це слід, коли оладки охолонуть.
Подавайте оладки з варенням, джемом, йогуртом або просто так, вони однаково смачні в будь-якому вигляді. Порадуйте своїх рідних і близьких смачними італійськими оладки!