Пиріг з варенням від бабусі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати пиріг з варенням. Цей рецепт стане в нагоді вам особливо тоді, коли винаходити нічого нового не хочеться. Пиріг вийде ароматним і смачним!
Такий варіант пирога виглядає дуже презентабельно, але в той же час по-домашньому. Ароматний, смачний і тане в роті шматочок такого пирога не зможе залишити байдужим нікого. Дерзайте і все у вас вийде!
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 10 грам
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Борошно - 3 склянки
- Варення - 200 грам
1
Почнемо з приготування тіста. Борошно з'єднуємо з розпушувачем і просіюємо 2 рази в широку миску.
2
Додаємо кубиком нарізане вершкове масло і протираємо масу, повинна вийти дрібна крихта.
3
Яйця збиваємо з цукром, додаємо сіль і ванілін, потім акуратно вводимо в масляну суміш.
4
Розкачуємо тісто в пласт і ділимо на дві частини. Першу викладаємо у форму для випікання.
5
Зверху заливаємо тісто улюбленим варенням. Час, що залишився тісто нарізаємо смужками і формуємо красиву верхівку нашого пирога. В кінці у вас повинна вийти мережу з тіста.
6
Перед випіканням поверхню пирога необхідно змастити яєчним білком. Випікаємо пиріг при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин. Пиріг з варенням готовий, смачного!