Пиріжки з рисом від Бабусі
(покроковий рецепт з фото)
Мені з бабусею пощастило, адже вона була майстром на всі руки. Скільки смакоти вона готувала практично з нічого! Цим рецептом приготування пиріжків користується і моя мама, і я, і моя дочка. Смачно!
Сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати пиріжки з рисом від Бабусі. Цей рецепт пиріжків передається в нашій родині від покоління до покоління. Він перевірений роками і ніколи мене не підводив, пиріжки виходять завжди! Рецепт дуже простий, інгредієнтів для приготування тіста знадобиться
Мінімум і підходить воно дуже швидко, і дуже зручне в роботі. Обов'язково приготуйте такі пиріжки, вони дуже смачні!
- Дріжджі сухі - 10-11 грам (свіжі - 30 грам)
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки (може трохи більше, склянка 200 мл)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1 Склянка(3 ст ложки - в тісто, інше - для смаження пиріжків)
- Вода - 1 Склянка
- Мал - 0, 5 склянки
- Яйця варений - 2-3 штук
- Зелень кропу - 1 пучок
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Мал відварити в злегка підсоленій воді до готовності, остудити. Яйця очистити і дрібно нарізати. Помиємо і обсушити кріп і також дрібно наріжемо. Додамо сіль за смаком і чорний перець.
Перемішуємо і начинка для пиріжків готова.
Змішуємо дріжджі з цукром.
Додаємо трохи теплої води і ретельно розмішати. Ставимо в тепле місце.
Хвилин через 10 дріжджі піднімуться ось такий пінної шапочкою.
Виливаємо дріжджовий розчин в миску і додаємо решту воду, пару ложок рослинного масла і сіль. Перемішаємо, нехай сіль розчиниться. І додаємо борошно.
Ложку рослинної олії виливаємо на руки і олійними руками замішуємо тісто. Воно повинно відлипати від стінок миски і не липнути до рук. За необхідності потроху додавайте борошно, але не більше пари ложок.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце. Піднімається воно дуже швидко.
Я поділяю тісто 14 частин і викладаємо на змащене олією стіл.
Беремо кульку тесту і руками формуємо тонкий корж. На середину викладаємо трохи більше столової ложки начинки.
І я роблю випічку, ретельно защипуючи краю.
Викладемо всі пиріжки на столі, нехай хвилин 10 відпочинуть і піднімуться.
Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо пиріжки з обох сторін до рум'яної. Я смажу на позначці 6, а всього поділів на перемикачі 9.
Обсмажені пиріжки викладаємо на паперові рушники, нехай вбереться зайвий жир.
І ось які гарні, м'які, рум'яні і смачні пиріжки виходять. Смачного!