Рецепт Яблучний штрудель від Бабусі Емми фото

Яблучний штрудель від Бабусі Емми
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На швидку руку , Десерт
Випічка , Солодке , Струдель
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Яблучний штрудель від Бабусі Емми - смачна випічка, секрет якої в тонкому витяжному тесті. Начинка може бути будь-який, як солодкою, так і солоної, у мене традиційна - яблука з горіхами і сухофруктами.

Опис приготування:

Яблучний штрудель від Бабусі Емми - це пиріг, який роблять з тіста філо або витяжного тіста. Його можна купити вже в готовому замороженому вигляді, але все-таки краще зробити самостійно. Тим більше, що рецепт дуже простий і сьогодні я розповім як приготувати цей десерт. Існує багато варіацій на тему штруделя від Бабусі Емми, в начинку, крім традиційних яблук, можна покласти що завгодно. Я додала чорнослив, сушену вишню і горіхи. У поєднанні з кислими зеленими яблуками вийшло шикарно. Дуже багатий і насичений смак, а запах - мммм ... Залишається тільки упускати слинки.

  • Борошно - 250 грам
  • Вода - 125 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Обкладинка - 2 Ст. Ложки
  • Сухарі - 50 грам
  • Чорнослив - 30 грам
  • Камерного вишня - 30 грам
  • Горіхи будь - 50 грам
  • Яблука - 5-6 штук
  • Цукор - 100 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 1
Отже, почнемо. Для тіста змішайте борошно, сіль, рослинне масло і воду.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 2
Замісити круте тісто і вимішують його на обробній поверхні, НЕ підсипаючи борошна, 15 хвилин. Загорніть в пакет і покладіть в холодильник хвилин на 40, а краще на 1 час.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 3
Вершкове масло розтопіть.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 4
Яблука наріжте мелім кубиком. Я взяла зелені кисленькі, вони відмінно подружаться з солодкими сухофруктами.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 5
Складіть яблука в глибокий посуд, додайте сухофрукти, горіхи, корицю і цукор. Все перемішайте і збризніть лимонним соком.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 6
Тісто розкачати на рушник, присипаному борошном, і акуратно почніть розтягувати в різні боки.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 7
Саме тому тісто і називають витяжним. "Витягати" його потрібно до тих пір, поки воно не стане прозорим, головне не розірвати тісто.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 8
Змастіть тісто вершковим маслом і посипте тонким шаром сухарів.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 9
Викладіть начинку і розподіліть її по всьому тесту, залишивши скраю 1-2 см.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 10
За допомогою рушники акуратно загорніть рулет. При цьому кожен шар тіста змащуйте вершковим маслом.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 11
"Друк" штрудель вільним краєчком тесту, а бочки защіпніте. Змастіть вершковим маслом.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 12
Так само, за допомогою рушники, перекладіть рулет на деко, застелений пергаментним папером.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 13
Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, з 45-50 хвилин. Під час випічки змастіть штрудель кілька разів маслом.
яблучний штрудель від Бабусі Емми - фото крок 14
Коли наш штрудель спечеться, посипте його цукровою пудрою і полийте карамеллю.

Схожі рецепти