Яблучний штрудель від Бабусі Емми
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Яблучний штрудель від Бабусі Емми - смачна випічка, секрет якої в тонкому витяжному тесті. Начинка може бути будь-який, як солодкою, так і солоної, у мене традиційна - яблука з горіхами і сухофруктами.
Опис приготування:
Яблучний штрудель від Бабусі Емми - це пиріг, який роблять з тіста філо або витяжного тіста. Його можна купити вже в готовому замороженому вигляді, але все-таки краще зробити самостійно. Тим більше, що рецепт дуже простий і сьогодні я розповім як приготувати цей десерт. Існує багато варіацій на тему штруделя від Бабусі Емми, в начинку, крім традиційних яблук, можна покласти що завгодно. Я додала чорнослив, сушену вишню і горіхи. У поєднанні з кислими зеленими яблуками вийшло шикарно. Дуже багатий і насичений смак, а запах - мммм ... Залишається тільки упускати слинки.
- Борошно - 250 грам
- Вода - 125 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 70 грам
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
- Сухарі - 50 грам
- Чорнослив - 30 грам
- Камерного вишня - 30 грам
- Горіхи будь - 50 грам
- Яблука - 5-6 штук
- Цукор - 100 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Отже, почнемо. Для тіста змішайте борошно, сіль, рослинне масло і воду.
Замісити круте тісто і вимішують його на обробній поверхні, НЕ підсипаючи борошна, 15 хвилин. Загорніть в пакет і покладіть в холодильник хвилин на 40, а краще на 1 час.
Вершкове масло розтопіть.
Яблука наріжте мелім кубиком. Я взяла зелені кисленькі, вони відмінно подружаться з солодкими сухофруктами.
Складіть яблука в глибокий посуд, додайте сухофрукти, горіхи, корицю і цукор. Все перемішайте і збризніть лимонним соком.
Тісто розкачати на рушник, присипаному борошном, і акуратно почніть розтягувати в різні боки.
Саме тому тісто і називають витяжним. "Витягати" його потрібно до тих пір, поки воно не стане прозорим, головне не розірвати тісто.
Змастіть тісто вершковим маслом і посипте тонким шаром сухарів.
Викладіть начинку і розподіліть її по всьому тесту, залишивши скраю 1-2 см.
За допомогою рушники акуратно загорніть рулет. При цьому кожен шар тіста змащуйте вершковим маслом.
"Друк" штрудель вільним краєчком тесту, а бочки защіпніте. Змастіть вершковим маслом.
Так само, за допомогою рушники, перекладіть рулет на деко, застелений пергаментним папером.
Надішліть пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, з 45-50 хвилин. Під час випічки змастіть штрудель кілька разів маслом.
Коли наш штрудель спечеться, посипте його цукровою пудрою і полийте карамеллю.