Рецепт Окунь в клярі фото

Окунь в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Окунь
Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.

Окуня в клярі приготуємо так, як рибу їдять в Англії. З картоплею-фрі, майонезом і з хрусткою скоринкою. Для цього нам знадобиться філе окуня, мука, олія, вода і гарнір з картоплі. Поїхали!

Опис приготування:

Як приготувати окуня в клярі?

1. У мисці легко збийте жовток.

2. До жовтка додайте крижану воду і дуже м'яко перемішайте. Чи не збивайте!

3. Борошно просійте в окрему миску.

4. У суміш всипте відразу все борошно за раз. Перемішайте виделкою. Тісто має вийти однорідної консистенції.

5. Філе окуня промийте, просушіть паперовим рушником і поріжте на шматочки бажаного розміру.

6. Масло гарненько нагрійте в сковороді або каструлі.

7. Кожен шматочок окуня умочіть в кляр і опускайте в гаряче масло. Шматочки в олії не повинні злипатися.

8. Обсмажуйте шматочки окуня в клярі з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.

9. Готові шматочки окуня в клярі викладайте на паперові рушники, щоб позбутися від надлишку масла.

10. Обсмажте картопля фрі і подайте майонез. Можна також додати в цю компанію часточку лимона.

Окунь в клярі готовий!

Смачного!

  • Філе окуня - 450 грам
  • Борошно - 1 Склянка
  • Жовток - 1 штука
  • Крижана вода - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 1-1, 5 склянки (для смаження)
  • Сіль, перець - За смаком
Як приготувати окуня в клярі?

1. У мисці легко збийте жовток.

2. До жовтка додайте крижану воду і дуже м'яко перемішайте. Чи не збивайте!

3. Борошно просійте в окрему миску.

4. У суміш всипте відразу все борошно за раз. Перемішайте виделкою. Тісто має вийти однорідної консистенції.

5. Філе окуня промийте, просушіть паперовим рушником і поріжте на шматочки бажаного розміру.

6. Масло гарненько нагрійте в сковороді або каструлі.

7. Кожен шматочок окуня умочіть в кляр і опускайте в гаряче масло. Шматочки в олії не повинні злипатися.

8. Обсмажуйте шматочки окуня в клярі з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.

9. Готові шматочки окуня в клярі викладайте на паперові рушники, щоб позбутися від надлишку масла.

10. Обсмажте картопля фрі і подайте майонез. Можна також додати в цю компанію часточку лимона.

Окунь в клярі готовий!

Смачного!

Схожі рецепти