Окунь в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Окуня в клярі приготуємо так, як рибу їдять в Англії. З картоплею-фрі, майонезом і з хрусткою скоринкою. Для цього нам знадобиться філе окуня, мука, олія, вода і гарнір з картоплі. Поїхали!
Як приготувати окуня в клярі?
1. У мисці легко збийте жовток.
2. До жовтка додайте крижану воду і дуже м'яко перемішайте. Чи не збивайте!
3. Борошно просійте в окрему миску.
4. У суміш всипте відразу все борошно за раз. Перемішайте виделкою. Тісто має вийти однорідної консистенції.
5. Філе окуня промийте, просушіть паперовим рушником і поріжте на шматочки бажаного розміру.
6. Масло гарненько нагрійте в сковороді або каструлі.
7. Кожен шматочок окуня умочіть в кляр і опускайте в гаряче масло. Шматочки в олії не повинні злипатися.
8. Обсмажуйте шматочки окуня в клярі з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.
9. Готові шматочки окуня в клярі викладайте на паперові рушники, щоб позбутися від надлишку масла.
10. Обсмажте картопля фрі і подайте майонез. Можна також додати в цю компанію часточку лимона.
Окунь в клярі готовий!
Смачного!
- Філе окуня - 450 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Жовток - 1 штука
- Крижана вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 1-1, 5 склянки (для смаження)
- Сіль, перець - За смаком
1. У мисці легко збийте жовток.
2. До жовтка додайте крижану воду і дуже м'яко перемішайте. Чи не збивайте!
3. Борошно просійте в окрему миску.
4. У суміш всипте відразу все борошно за раз. Перемішайте виделкою. Тісто має вийти однорідної консистенції.
5. Філе окуня промийте, просушіть паперовим рушником і поріжте на шматочки бажаного розміру.
6. Масло гарненько нагрійте в сковороді або каструлі.
7. Кожен шматочок окуня умочіть в кляр і опускайте в гаряче масло. Шматочки в олії не повинні злипатися.
8. Обсмажуйте шматочки окуня в клярі з двох сторін до золотисто-коричневого кольору.
9. Готові шматочки окуня в клярі викладайте на паперові рушники, щоб позбутися від надлишку масла.
10. Обсмажте картопля фрі і подайте майонез. Можна також додати в цю компанію часточку лимона.
Окунь в клярі готовий!
Смачного!