Рецепт Смажений окунь фото

Смажений окунь
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Окунь
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 15-18
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей рецепт смаженого окуня простий, але він, безсумнівно, сподобається любителям свіжої риби і завзятим рибалкам. Смажений окунь відмінно поєднується з будь-яким гарніром, тому є універсальним варіантом.

Опис приготування:

Тут я пропоную дуже простий рецепт смаженого окуня з мінімальною кількістю інгредієнтів. Однак, у цього рецепта є своя особливість - ми будемо смажити окуня без шкірки, акуратно відокремимо її від тушки і будемо працювати вже з чистої рибою. І, хоча тут немає нічого складного, але є і свої фішки. Тому приступимо негайно до приготування, і ось спеціально для вас рецепт смаженого окуня з фото.

  • Окунь свіжий - 2 кілограма
  • Борошно - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
смажений окунь - фото крок 1
Отже, приступимо до обробки риби і для цього нам знадобитися гострий філіровочной ніж. Для початку ми робимо поперечний надріз над головою риби.
смажений окунь - фото крок 2
Потім робимо паралельні надрізи з двох сторін спинного плавника.
смажений окунь - фото крок 3
Робимо так само два надрізи уздовж хвостового плавника.
смажений окунь - фото крок 4
Тепер необхідно акуратно підчепити шкірку у голови риби і потягнути вниз до хвоста.
смажений окунь - фото крок 5
Повторюємо процедуру з іншого боку. Коли шкірка знята, відрізаємо голову. Тепер риба готова до подальшої роботи.
смажений окунь - фото крок 6
Таким же чином знімаємо шкіру з усією риби.
смажений окунь - фото крок 7
Потім посипаємо рибу сіллю і спеціями (я використовую тільки чорний мелений перець), обвалюють в борошні і викладаємо на сковороду в розігріте масло. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки і подаємо до столу.

Схожі рецепти