Смажений окунь
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт смаженого окуня простий, але він, безсумнівно, сподобається любителям свіжої риби і завзятим рибалкам. Смажений окунь відмінно поєднується з будь-яким гарніром, тому є універсальним варіантом.
Тут я пропоную дуже простий рецепт смаженого окуня з мінімальною кількістю інгредієнтів. Однак, у цього рецепта є своя особливість - ми будемо смажити окуня без шкірки, акуратно відокремимо її від тушки і будемо працювати вже з чистої рибою. І, хоча тут немає нічого складного, але є і свої фішки. Тому приступимо негайно до приготування, і ось спеціально для вас рецепт смаженого окуня з фото.
- Окунь свіжий - 2 кілограма
- Борошно - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Отже, приступимо до обробки риби і для цього нам знадобитися гострий філіровочной ніж. Для початку ми робимо поперечний надріз над головою риби.
Потім робимо паралельні надрізи з двох сторін спинного плавника.
Робимо так само два надрізи уздовж хвостового плавника.
Тепер необхідно акуратно підчепити шкірку у голови риби і потягнути вниз до хвоста.
Повторюємо процедуру з іншого боку. Коли шкірка знята, відрізаємо голову. Тепер риба готова до подальшої роботи.
Таким же чином знімаємо шкіру з усією риби.
Потім посипаємо рибу сіллю і спеціями (я використовую тільки чорний мелений перець), обвалюють в борошні і викладаємо на сковороду в розігріте масло. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки і подаємо до столу.