Об'єктив класичний
(покроковий рецепт з фото)
Сочиво - особливе пісне блюдо з варених зерен пшениці, змішаних з насіннєвим (частіше маковим) соком (об'єктив). Подається в дні Святвечорів Різдвяного і Богоявленського, з появою першої зірки.
Для цієї страви пшеницю вибирайте очищену (шлифованную). Останнім часом перед Різдвом шлифованную пшеницю продають не тільки на ринку, але і в спеціальній упаковці в магазинах.
Кожен продукт в сочиво несе свій сенс. Пшениця - початок нового життя, мак - незліченні зірки, мідь - солодкість життя.
Подивіться рецепт, як приготувати сочиво класичне, і зустрічайте свято з посмішкою!
- Пшениця шліфована - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки(2 ст. Для варіння пшениці, 1 ст. Для варіння маку)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Мак - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Горіхи волоські - 50 грам
- Мед - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Очищену пшеницю ретельно промийте, видаляючи дрібне сміття і вимиваючи зайвий крохмаль. Залийте її 2 склянками холодної води і варіть в каструлі з товстим дном 30 хвилин, додайте сіль і цукор, варіть ще 20 хвилин. При необхідності долийте трохи гарячої води.
Можна зварити і в мультиварці. Для цього залийте пшеницю окропом і поставте варитися в режимі "крупа" з 40-50 хвилин.
Можна зварити і в мультиварці. Для цього залийте пшеницю окропом і поставте варитися в режимі "крупа" з 40-50 хвилин.
Поки вариться пшениця, підготуйте мак і горіхи. Мак промити, залийте холодною водою (на палець зверху) і варіть 30 хвилин на повільному вогні. Злийте зайву воду з набряклого маку, перетріть його з цукром. За традицією це роблять за допомогою дерев'яної ступки і маточки, але при їх відсутності можна скористатися м'ясорубкою або блендером.
Ізюм залийте окропом на 20 хвилин і просушіть. Можна додати трохи в'яленої журавлини.
Горіхи подрібнити і трохи прожарити на сухій сковороді.
Тепер змішайте пшеницю, мак, горіхи і сухофрукти, полийте рідким медом або медової водою - «ситого».
Анджела вам для trapezoy!
Анджела вам для trapezoy!