Об'єктив Greck
(покроковий рецепт з фото)
З якою б крупи теста сочиво, це блюдо традиційно залишається головним на Різдвяному столі. Готують його звично з пшениці, але гречана крупа, рис або перловка також чудово підійдуть!
Об'єктив - незамінне блюдо на святковому Різдвяному столі. У цей світлий і чистий свято кожна православна сім'я головним чином на стіл ставить саме кутю. Приготувати її можна і різних круп. На цей раз я вирішила взяти гречану.
- Гречана крупа - 1 Склянка
- Мак - 50 грам
- Ізюм - 100 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Горіхи - 100 грам
- Розтоплений мед - 50 грам
1. Жодна православна родина не сідає за стіл, якщо на ньому не буде в свято Різдва стояти сочиво з гречки в домашніх умовах. Приготувати святкову кутю просто і легко. На цей раз я вирішила приготувати її з гречаної крупи.
2. Ставимо каструлю з гречкою і водою на вогонь. Пропорції я беру завжди однакові: 1:3. Перед відправкою гречки в каструлю, ретельно промийте її. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і посоліть крупу.
3. Після закипання гречка вариться не більше 20 хвилин на середньому вогні. За цей час діяти треба так: замочити мак в окропі і в холодній воді родзинки. Якщо побажаєте використовувати чорнослив і курагу - будь ласка!
4. Я вирішила поекспериментувати - на цей раз взяла мигдаль і чорнослив, ну, і звичайно, мак. З таким поєднання, сочиво буде не менше чудовим.
5. Змішуємо всі інгредієнти, а в самому кінці поливаємо медом. Розтоплений мед ідеально доповнить Різдвяний десерт і зробить його незабутнім!