Низькокалорійний йогурт
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт приготування домашнього низькокалорійного йогурту. Якщо у вас є така чудова річ як йогуртница - приготування стане ще простіше!
Звичайно, є маса рецептів домашніх йогуртів без йогуртниці, але навіщо ускладнювати собі життя, якщо нам її постійно полегшують виробники чудовою кухонної техніки? Для приготування низькокалорійного йогурту нам знадобиться нежирне молоко і закваска. Через 12 годин у нас буде органічний і корисний продукт для всієї родини.
- Молоко - 1 літр
- Дріжджі - 5 грам
Візьміть молоко і закваску - закваска може бути будь-яка. Я беру Біфілак.
Молоко закип'ятити, а потім охолоджують до 38-40 З.
В 100 мл молока розведіть 5 грам закваски.
Влийте це молоко в інше, перемішайте і розлийте по стаканчиках від йогуртниці.
Час сквашування - 12 годин.
В кінці намагайтеся акуратно прибрати кришку, щоб конденсат не потрапив в йогурт.
Розлийте йогурт по банках скляним і закрийте, надішліть їх в холодильник.
Через пару годин низькокалорійний йогурт готовий і його можна їсти з ягодами. Смачного!