Рецепт Домашній майонез низькокалорійний фото

Домашній майонез низькокалорійний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Молоко, Вершкове масло, Майонез
На швидку руку
Соуси

Якщо ви дотримуєтеся певної дієти, слід харчуватися більш-менш правильно. Упевнений, що ви зобов'язані знати, як приготувати домашній майонез низькокалорійний - чудову заправку до будь-якого салату.

Цей низькокалорійний майонез довго не зберігається (максимум 1-2 дня), так що не зволікайте і їжте швидше. Також не рекомендую його з'єднувати з рибою або морепродуктами. Ідеально підійде для заправки салатів зі свіжих овочів, м'яса або курки.


  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Желатин - 1 Чайна ложка
  • Гірчичний - За смаком
  • Оцет - За смаком
  • Сіль і цукор - За смаком
домашній майонез низькокалорійний - фото крок 1
У чашу блендера вливаємо олію і 50 мл. Молока. Збиваємо до однорідності, додаємо 1/2 ç.l. Гірчиці, щіпку солі і цукру, кілька крапель оцту. Збиваємо повторно до однорідності.
домашній майонез низькокалорійний - фото крок 2
В 200 мл. Молока замочіть желатин, щоб він набряк. Потім на повільному вогні розчиніть желатин. Додайте щіпку солі і цукру, трохи гірчиці. Перемішайте і дайте масі охолонути.
домашній майонез низькокалорійний - фото крок 3
Перемішуємо за допомогою блендера обидві складові. За консистенцією повинно нагадувати молочний коктейль. Ставимо в холодильник на 20 хвилин для загустіння.
домашній майонез низькокалорійний - фото крок 4
Безпосередньо перед вживанням слід перемішати майонез блендером. Смачного!

Схожі рецепти