Домашній майонез низькокалорійний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви дотримуєтеся певної дієти, слід харчуватися більш-менш правильно. Упевнений, що ви зобов'язані знати, як приготувати домашній майонез низькокалорійний - чудову заправку до будь-якого салату.
Цей низькокалорійний майонез довго не зберігається (максимум 1-2 дня), так що не зволікайте і їжте швидше. Також не рекомендую його з'єднувати з рибою або морепродуктами. Ідеально підійде для заправки салатів зі свіжих овочів, м'яса або курки.
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Молоко - 250 мілілітрів
- Желатин - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - За смаком
- Оцет - За смаком
- Сіль і цукор - За смаком
У чашу блендера вливаємо олію і 50 мл. Молока. Збиваємо до однорідності, додаємо 1/2 ç.l. Гірчиці, щіпку солі і цукру, кілька крапель оцту. Збиваємо повторно до однорідності.
В 200 мл. Молока замочіть желатин, щоб він набряк. Потім на повільному вогні розчиніть желатин. Додайте щіпку солі і цукру, трохи гірчиці. Перемішайте і дайте масі охолонути.
Перемішуємо за допомогою блендера обидві складові. За консистенцією повинно нагадувати молочний коктейль. Ставимо в холодильник на 20 хвилин для загустіння.
Безпосередньо перед вживанням слід перемішати майонез блендером. Смачного!