Ніжні курячі кульки у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Курячі кульки у вершковому соусі я вже давно готую до свят. Ця страва завжди прекрасно. І без того ніжні й ароматні кульки стають ще більш ніжними завдяки вершковому соусу. Пробуйте!
Раніше я готувала курячі кульки у вершковому соусі в одній великій формі, а в цей раз я вирішила приготувати їх в порційних формочках для кожного гостя. Вийшло так само смачно, як і раніше, але при цьому гості були приємно здивовані і відзначили, що така подача робить блюдо ще більш вишуканим і незвичайним. Саме тому я хочу запропонувати вам рецепт, як приготувати курячі кульки у вершковому соусі в порційних формочках.
- Куряча грудка - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Часник - За смаком
- Вершки - 200 грам
- Твердий сир - 100 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Щоб зручно було різати, я заздалегідь злегка підморозило куряче філе.
Куряче філе порізати дрібними кубиками, можна також подрібнити за допомогою кухонного комбайна.
Цибулину дрібно порубати. Якщо ви подрібнює курячу грудку в кухонному комбайні, то разом з нею подрібніть і цибулину.
Змішайте курку з цибулею і яйцем. Посоліть і поперчіть за смаком.
З отриманої маси сформуйте кульки. Якщо вони будуть розпадатися і не будуть тримати форму, то додайте трохи борошна. Кульки викладіть в невеликі формочки для запікання. Кількість кульок в формочке залежить від її розміру. В мої формочки влізе 4 таких кульки. Форми відправте в духовку на 15-20 хвилин (температура 180 градусів).
Сир натріть на крупній тертці. Змішайте сир з вершками і часником. Перемішайте.
Залийте курячі кульки підготовленим соусом і знову відправте в духовку ще на 15-20 хвилин при тій же температурі. Курячі кульки у вершковому соусі готові. Подавайте гарячими, прикрасивши зеленню. Смачного!