Ніжне м'ясо з овочами, тушковане в пиві
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо в пиві прийнято готувати в самих різних кулінарних традиціях, так як пиво - прекрасний маринад. Ось смачний рецепт, як приготувати м'ясо з овочами, тушковане в пиві. Давайте готувати разом!
Пиво виберіть світле, так м'ясо буде ніжніше.
Крім овочів, зазначених в рецепті, ви можете додати ще гриби, а м'ясо спробувати використовувати інше: курку, свинину.
В залежності від того, чи будете ви гасити або смажити м'ясо на мангалі, нарізайте шматки відповідного розміру.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Пиво - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 50 грам
1. Яловичину помийте і промокніть паперовими рушниками. Наріжте такими шматками, як вам більше подобається.
2. Цибуля наріжте півкільцями, морква - кільцями, половину болгарського перцю - невеликими кубиками. Все відправте до м'яса, посоліть і перемішайте.
3. Додайте спеції: лавровий лист, перець-горошок, koriandr. Залийте все пивом, накрийте кришкою і поставте в холодильник мінімум на добу.
4. Через добу на розпечену сковороду відправте вершкове і оливкове масло. Викладіть мариноване м'ясо і обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.
5. Потім викладіть в сковорідку овочі з маринаду, перемішайте і смажте на середньому вогні кілька хвилин.
6. Коли овочі підсмажилися, налийте кілька ложок маринаду і залиште м'ясо гаситися під кришкою.
7. Через 25-30 хвилин у вас вийде ніжне, м'яке м'ясо, яке просто тане в роті