Рецепт Нісуаз з лососем фото

Нісуаз з лососем
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі, Лосось, Риба та морепродукти, Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Незрівнянний салат для святкового столу зі спаржею, лососем, яйцями і помідорами з легкої, але пікантною заправкою. Спробуйте приготувати нісуаз з лососем - і ви більше не захочете нічого іншого!

Традиційний французький салат "нісуаз" має безліч варіацій. Мені подобається один з варіантів: з лососем, спаржею, картоплею і яйцями. Головне в приготуванні - це заправка. Поєднання зелені, винного оцту, оливкового масла, меду і лимонного соку як не можна краще підходить до рибі.

  • Оливкова олія - 0, 3 склянки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Червона цибуля - 0, 5 штуки( або цибулю-salotų )
  • Базилік - 3-4 штук
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка (або мідь)
  • Яйця - 4-6 штук
  • Молода картопля - 500 грам
  • Sparzha - 200-300 грам
  • Лосось - 450 грам
  • Latuk - За смаком
  • Помідори - 3 штуки
нісуаз з лососем - фото крок 1
Спочатку варто приготувати заправку для салату.
У глибокій мисці змішайте: третину склянки оливкової олії, лимонний сік, винний оцет. Подрібніть червоний лук (або цибулю-salotų), додайте в суміш.
нісуаз з лососем - фото крок 2
Потім додайте подрібнений зубчик часнику, базилік, каперсами, гірчицю і мед, перемішайте. Можете ще посолити і поперчити за смаком.
нісуаз з лососем - фото крок 3
Відваріть яйця: спочатку поставте на вогонь в каструльці з холодною водою, дайте закипіти, вимкніть вогонь і дайте постояти в гарячій воді 5 хвилин. Потім обдайте холодною водою і перекладіть яйця в тарілку.
нісуаз з лососем - фото крок 4
Відваріть молоду картоплю до готовності, спаржу пассеруйте в рослинному маслі, можете посолити і поперчити. Не варто довго готувати спаржу, вона повинна залишатися хрусткою, а не стати м'якою.
нісуаз з лососем - фото крок 5
Готову спаржу і картоплю відкладіть в сторону, дайте їм охолонути.
нісуаз з лососем - фото крок 6
Поки овочі та яйця остигають, лосось посоліть і поперчіть. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте лосось з двох сторін до золотистого кольору. Можете прикрити сковорідку кришкою і дати рибі пропаритися.
нісуаз з лососем - фото крок 7
Візьміть латук, промийте його і порвіть руками на великі шматки. Викладіть на тарілку або салатницю в якості основи салату. Помідори промийте і поріжте четвертинками, відварені яйця поріжте навпіл, якщо занадто великі - теж можна четвертинками.
нісуаз з лососем - фото крок 8
Додайте картоплю, порізану половинками, яйця, помідори, спаржу, лосось зверху (виделкою розділіть його на кілька шматочків).
Полийте салат заправкою. Можете подавати.
нісуаз з лососем - фото крок 9
Не чекайте, поки відварені овочі і риба охолонуть повністю, в теплому вигляді салат набагато смачніше.
Нісуаз з лососем подавайте з білим вином.
Смачного!

Схожі рецепти