Нісуаз з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Незрівнянний салат для святкового столу зі спаржею, лососем, яйцями і помідорами з легкої, але пікантною заправкою. Спробуйте приготувати нісуаз з лососем - і ви більше не захочете нічого іншого!
Традиційний французький салат "нісуаз" має безліч варіацій. Мені подобається один з варіантів: з лососем, спаржею, картоплею і яйцями. Головне в приготуванні - це заправка. Поєднання зелені, винного оцту, оливкового масла, меду і лимонного соку як не можна краще підходить до рибі.
- Оливкова олія - 0, 3 склянки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Червона цибуля - 0, 5 штуки( або цибулю-salotų )
- Базилік - 3-4 штук
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка (або мідь)
- Яйця - 4-6 штук
- Молода картопля - 500 грам
- Sparzha - 200-300 грам
- Лосось - 450 грам
- Latuk - За смаком
- Помідори - 3 штуки
Спочатку варто приготувати заправку для салату.
У глибокій мисці змішайте: третину склянки оливкової олії, лимонний сік, винний оцет. Подрібніть червоний лук (або цибулю-salotų), додайте в суміш.
У глибокій мисці змішайте: третину склянки оливкової олії, лимонний сік, винний оцет. Подрібніть червоний лук (або цибулю-salotų), додайте в суміш.
Потім додайте подрібнений зубчик часнику, базилік, каперсами, гірчицю і мед, перемішайте. Можете ще посолити і поперчити за смаком.
Відваріть яйця: спочатку поставте на вогонь в каструльці з холодною водою, дайте закипіти, вимкніть вогонь і дайте постояти в гарячій воді 5 хвилин. Потім обдайте холодною водою і перекладіть яйця в тарілку.
Відваріть молоду картоплю до готовності, спаржу пассеруйте в рослинному маслі, можете посолити і поперчити. Не варто довго готувати спаржу, вона повинна залишатися хрусткою, а не стати м'якою.
Готову спаржу і картоплю відкладіть в сторону, дайте їм охолонути.
Поки овочі та яйця остигають, лосось посоліть і поперчіть. Розігрійте на сковороді рослинне масло, обсмажте лосось з двох сторін до золотистого кольору. Можете прикрити сковорідку кришкою і дати рибі пропаритися.
Візьміть латук, промийте його і порвіть руками на великі шматки. Викладіть на тарілку або салатницю в якості основи салату. Помідори промийте і поріжте четвертинками, відварені яйця поріжте навпіл, якщо занадто великі - теж можна четвертинками.
Додайте картоплю, порізану половинками, яйця, помідори, спаржу, лосось зверху (виделкою розділіть його на кілька шматочків).
Полийте салат заправкою. Можете подавати.
Полийте салат заправкою. Можете подавати.
Не чекайте, поки відварені овочі і риба охолонуть повністю, в теплому вигляді салат набагато смачніше.
Нісуаз з лососем подавайте з білим вином.
Смачного!
Нісуаз з лососем подавайте з білим вином.
Смачного!