Неаполітанський маннік «Мильяччо»
(покроковий рецепт з фото)
Мільяччо - традиційний неаполітанський десерт. Цікавий цей маннік тим, що готується без борошна, тому і виходить дуже-дуже ніжним! стало цікаво? Заходьте і дивіться рецепт!
Кокосове масло сміливо замінюйте вершковим! Також цілком можете додати в тісто родзинки, інші сухофрукти або горіхи!
- Манна крупа - 200 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Rikotta - 250 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукор - 200 грам
- Масло кокосове - 40 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Молоко, воду, цедру і кокосове масло в каструльці доведіть до кипіння, цедру видаліть, додайте манну крупу. Добре перемішайте і охолодіть.
2. Яйця збийте з цукром, ваніліном і сіллю.
3. Додайте рикотту, манну масу.
4. Все добре збийте міксером.
5. Форму змастіть маслом і посипте манкою.
6. Вилийте тісто.
7. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50 хвилин.
8. Перед подачею посипте цукровою пудрою. Смачного!