Неаполітанський чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Цей чізкейк трохи відрізняється від традиційних, але тим не менше виходить дуже смачним і ніжним. Хрустка пісочна основа і ароматна ніжна начинка ... Ніхто не встоїть перед такою спокусою
Такого чизкейка вам пробувати ще не доводилося. Дуже цікавий смак - сирний і манний одночасно. Цей ніжний чізкейк сподобається навіть тим, хто не любить десерти з сиру. Готується він просто і не може не вийти. Тісто для пісочної основи можете приготувати за своїм улюбленим рецептом, а ось начинку готуйте строго за рецептом. У вас все вийде смачно!
- Борошно пшеничне - 160 грам
- Вершкове масло - 120 грам(100 - для тіста, 10 - для манки, 10 - для змащування форми)
- Яйця - 6 штук(1 - для тіста, 5 - для начинки)
- Цукор - 150 грам(50 - для тіста, 100 - для начинки)
- Сіль - 3 щіпки
- Rikotta - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Манька - 2, 5 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Ароматизатор - 2-3 капель (будь-який: роязикай, апельсиновий або цедра 1 середня лінія)
- Розпушувач - 1/3 чайних ложки
1. В першу чергу приготуємо тісто. У просіяне з розпушувачем борошно додамо щіпку солі, 50 г і пісочний 100 г вершкового масла.
2. Перетираємо все в крихту і додамо 1 яйце.
3. Вимішуємо тісто і відправимо його на 45-60 хвилин в холодильник.
4. А тепер зваримо манну кашу Змішаємо молоко з дрібкою солі, додамо ложку цукру звичайного і ванільного і доводимо до кипіння. Потім всипаємо манку і варимо до готовності.
5. Тепер манну кашу необхідно остудити, а щоб вона не покрилася кіркою, змащуємо її вершковим маслом.
6. Рікотту змішуємо з цукром, що залишився. У мене рикотта кремообразная, якщо у вас крупинками - краще протерти через сито.
7. Додаємо жовтки 5 яєць, перемішуємо.
8. Додаємо остигнула манну кашу, ароматизатор і ретельно перемішати до однорідності.
9. Форму для випічки (24 см) змащуємо вершковим маслом. Дно можна застелити пергаментом. І з відлежатися в холодильнику тесту формуємо основу для чізкейку. Висота бортиків основи у мене вийшла 4, 5 см.
10. Білки збиваємо до пишної піни з дрібкою солі і додамо в суміш рікотти, манки і яєць. Акуратно перемішуємо.
11. Виливаємо в пісочну основу. Я зверху додала в'яленої журавлини.
12. І запікаємо 40-45 хвилин в розігрітій до 160-170 градусів духовці.
13. Даємо чізкейк трошки охолонути - і можна приступати до дегустації