Рецепт Неаполітанський чізкейк фото

Неаполітанський чізкейк
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Рікотта
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Чізкейк

Цей чізкейк трохи відрізняється від традиційних, але тим не менше виходить дуже смачним і ніжним. Хрустка пісочна основа і ароматна ніжна начинка ... Ніхто не встоїть перед такою спокусою

Такого чизкейка вам пробувати ще не доводилося. Дуже цікавий смак - сирний і манний одночасно. Цей ніжний чізкейк сподобається навіть тим, хто не любить десерти з сиру. Готується він просто і не може не вийти. Тісто для пісочної основи можете приготувати за своїм улюбленим рецептом, а ось начинку готуйте строго за рецептом. У вас все вийде смачно!

  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Вершкове масло - 120 грам(100 - для тіста, 10 - для манки, 10 - для змащування форми)
  • Яйця - 6 штук(1 - для тіста, 5 - для начинки)
  • Цукор - 150 грам(50 - для тіста, 100 - для начинки)
  • Сіль - 3 щіпки
  • Rikotta - 500 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Манька - 2, 5 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Ароматизатор - 2-3 капель (будь-який: роязикай, апельсиновий або цедра 1 середня лінія)
  • Розпушувач - 1/3 чайних ложки
неаполітанський чізкейк - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо тісто. У просіяне з розпушувачем борошно додамо щіпку солі, 50 г і пісочний 100 г вершкового масла.
неаполітанський чізкейк - фото крок 2
2. Перетираємо все в крихту і додамо 1 яйце.
неаполітанський чізкейк - фото крок 3
3. Вимішуємо тісто і відправимо його на 45-60 хвилин в холодильник.
неаполітанський чізкейк - фото крок 4
4. А тепер зваримо манну кашу Змішаємо молоко з дрібкою солі, додамо ложку цукру звичайного і ванільного і доводимо до кипіння. Потім всипаємо манку і варимо до готовності.
неаполітанський чізкейк - фото крок 5
5. Тепер манну кашу необхідно остудити, а щоб вона не покрилася кіркою, змащуємо її вершковим маслом.
неаполітанський чізкейк - фото крок 6
6. Рікотту змішуємо з цукром, що залишився. У мене рикотта кремообразная, якщо у вас крупинками - краще протерти через сито.
неаполітанський чізкейк - фото крок 7
7. Додаємо жовтки 5 яєць, перемішуємо.
неаполітанський чізкейк - фото крок 8
8. Додаємо остигнула манну кашу, ароматизатор і ретельно перемішати до однорідності.
неаполітанський чізкейк - фото крок 9
9. Форму для випічки (24 см) змащуємо вершковим маслом. Дно можна застелити пергаментом. І з відлежатися в холодильнику тесту формуємо основу для чізкейку. Висота бортиків основи у мене вийшла 4, 5 см.
неаполітанський чізкейк - фото крок 10
10. Білки збиваємо до пишної піни з дрібкою солі і додамо в суміш рікотти, манки і яєць. Акуратно перемішуємо.
неаполітанський чізкейк - фото крок 11
11. Виливаємо в пісочну основу. Я зверху додала в'яленої журавлини.
неаполітанський чізкейк - фото крок 12
12. І запікаємо 40-45 хвилин в розігрітій до 160-170 градусів духовці.
неаполітанський чізкейк - фото крок 13
13. Даємо чізкейк трошки охолонути - і можна приступати до дегустації

Схожі рецепти