Рецепт Неаполітанський чізкейк фото

Неаполітанський чізкейк
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Рікотта
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Чізкейк
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Цей чізкейк трохи відрізняється від традиційних, але тим не менше виходить дуже смачним і ніжним. Хрустка пісочна основа і ароматна ніжна начинка ... Ніхто не встоїть перед такою спокусою

Опис приготування:

Такого чизкейка вам пробувати ще не доводилося. Дуже цікавий смак - сирний і манний одночасно. Цей ніжний чізкейк сподобається навіть тим, хто не любить десерти з сиру. Готується він просто і не може не вийти. Тісто для пісочної основи можете приготувати за своїм улюбленим рецептом, а ось начинку готуйте строго за рецептом. У вас все вийде смачно!

  • Борошно пшеничне - 160 грам
  • Вершкове масло - 120 грам(100 - для тіста, 10 - для манки, 10 - для змащування форми)
  • Яйця - 6 штук(1 - для тіста, 5 - для начинки)
  • Цукор - 150 грам(50 - для тіста, 100 - для начинки)
  • Сіль - 3 щіпки
  • Rikotta - 500 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Манька - 2, 5 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Ароматизатор - 2-3 капель (будь-який: роязикай, апельсиновий або цедра 1 середня лінія)
  • Розпушувач - 1/3 чайних ложки
неаполітанський чізкейк - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо тісто. У просіяне з розпушувачем борошно додамо щіпку солі, 50 г і пісочний 100 г вершкового масла.
неаполітанський чізкейк - фото крок 2
2. Перетираємо все в крихту і додамо 1 яйце.
неаполітанський чізкейк - фото крок 3
3. Вимішуємо тісто і відправимо його на 45-60 хвилин в холодильник.
неаполітанський чізкейк - фото крок 4
4. А тепер зваримо манну кашу Змішаємо молоко з дрібкою солі, додамо ложку цукру звичайного і ванільного і доводимо до кипіння. Потім всипаємо манку і варимо до готовності.
неаполітанський чізкейк - фото крок 5
5. Тепер манну кашу необхідно остудити, а щоб вона не покрилася кіркою, змащуємо її вершковим маслом.
неаполітанський чізкейк - фото крок 6
6. Рікотту змішуємо з цукром, що залишився. У мене рикотта кремообразная, якщо у вас крупинками - краще протерти через сито.
неаполітанський чізкейк - фото крок 7
7. Додаємо жовтки 5 яєць, перемішуємо.
неаполітанський чізкейк - фото крок 8
8. Додаємо остигнула манну кашу, ароматизатор і ретельно перемішати до однорідності.
неаполітанський чізкейк - фото крок 9
9. Форму для випічки (24 см) змащуємо вершковим маслом. Дно можна застелити пергаментом. І з відлежатися в холодильнику тесту формуємо основу для чізкейку. Висота бортиків основи у мене вийшла 4, 5 см.
неаполітанський чізкейк - фото крок 10
10. Білки збиваємо до пишної піни з дрібкою солі і додамо в суміш рікотти, манки і яєць. Акуратно перемішуємо.
неаполітанський чізкейк - фото крок 11
11. Виливаємо в пісочну основу. Я зверху додала в'яленої журавлини.
неаполітанський чізкейк - фото крок 12
12. І запікаємо 40-45 хвилин в розігрітій до 160-170 градусів духовці.
неаполітанський чізкейк - фото крок 13
13. Даємо чізкейк трошки охолонути - і можна приступати до дегустації

Схожі рецепти