Неаполітанський великодній пиріг з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай такий великодній пиріг готується з зернами пшениці, а не з рисом, але цей рецепт теж дуже смачний і простіше в приготуванні. Дивіться, як приготувати неаполітанський великодній пиріг з рисом.
Такий же пиріг можна приготувати і з шоколадом, додавши в начинку тертий шоколад, а в тісто - трохи какао.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 400 грам (в тісто - 100 г, в начинку - 300 г)
- Яйця - 3 штуки (в тісто - 1 шт, в начинку - 2 шт)
- Жовтки яєчні - 3 штуки (в тісто - 1 шт, в начинку - 2 шт)
- Лимон - 1 штука
- Мал - 300 грам
- Сир - 300 грам
- Апельсинова есенція - 2 мілілітра
- Апельсинові цукати - 100 грам
- Кориця мелена - 1 щіпка
1. Спочатку приготуйте тісто: просійте борошно в велику миску. У центр покладіть холодне вершкове масло, нарізане кубиками, яйця, цукор і цедру одного лимона. Змішайте інгредієнти дуже швидко, щоб масло не нагрілося, поки не вийде однорідне тісто.
2. Замісити тісто в кулю, дайте йому відпочити в холодильнику близько півгодини, прикривши рушником або загорнувши в харчову плівку.
3. Мал промийте в холодній воді і відваріть до напівготовності.
4. Для начинки покладіть в миску відварений рис, сир, апельсинову есенцію, цукор, яйця, жовтки, апельсинові цукати і корицю.
5. Добре перемішайте.
6. Тісто з холодильника розкачайте качалкою на робочій поверхні, злегка посипаною борошном.
7. Викладіть пласт тіста в роз'ємну форму, попередньо змащену маслом.
8. Розподіліть тісто, щоб вийшло акуратне підставу пирога з бортиками в 3-4 см.
9. Залишки тесту розкачайте і наріжте смужками.
10. Заповніть форму з тестом приготовленої начинкою, прикрасьте смужками тіста.
11. Зубцями вилки зміцните і прикрасьте бортики пирога.
12. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовому пирогу дайте трохи охолонути, а потім обсипте цукровою пудрою.