Рецепт Неаполітанський великодній пиріг з рисом фото

Неаполітанський великодній пиріг з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Пісочне тісто , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Зазвичай такий великодній пиріг готується з зернами пшениці, а не з рисом, але цей рецепт теж дуже смачний і простіше в приготуванні. Дивіться, як приготувати неаполітанський великодній пиріг з рисом.

Опис приготування:

Такий же пиріг можна приготувати і з шоколадом, додавши в начинку тертий шоколад, а в тісто - трохи какао.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 400 грам (в тісто - 100 г, в начинку - 300 г)
  • Яйця - 3 штуки (в тісто - 1 шт, в начинку - 2 шт)
  • Жовтки яєчні - 3 штуки (в тісто - 1 шт, в начинку - 2 шт)
  • Лимон - 1 штука
  • Мал - 300 грам
  • Сир - 300 грам
  • Апельсинова есенція - 2 мілілітра
  • Апельсинові цукати - 100 грам
  • Кориця мелена - 1 щіпка
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 1
1. Спочатку приготуйте тісто: просійте борошно в велику миску. У центр покладіть холодне вершкове масло, нарізане кубиками, яйця, цукор і цедру одного лимона. Змішайте інгредієнти дуже швидко, щоб масло не нагрілося, поки не вийде однорідне тісто.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 2
2. Замісити тісто в кулю, дайте йому відпочити в холодильнику близько півгодини, прикривши рушником або загорнувши в харчову плівку.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 3
3. Мал промийте в холодній воді і відваріть до напівготовності.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 4
4. Для начинки покладіть в миску відварений рис, сир, апельсинову есенцію, цукор, яйця, жовтки, апельсинові цукати і корицю.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 5
5. Добре перемішайте.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 6
6. Тісто з холодильника розкачайте качалкою на робочій поверхні, злегка посипаною борошном.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 7
7. Викладіть пласт тіста в роз'ємну форму, попередньо змащену маслом.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 8
8. Розподіліть тісто, щоб вийшло акуратне підставу пирога з бортиками в 3-4 см.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 9
9. Залишки тесту розкачайте і наріжте смужками.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 10
10. Заповніть форму з тестом приготовленої начинкою, прикрасьте смужками тіста.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 11
11. Зубцями вилки зміцните і прикрасьте бортики пирога.
неаполітанський великодній пиріг з рисом - фото крок 12
12. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Готовому пирогу дайте трохи охолонути, а потім обсипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти