Настоянка з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Коли ягоди вже добре достигли, а може навіть переспілі, саме час приготувати настоянку з вишні. Простий і зрозумілий рецепт з мінімумом інгредієнтів і зусиль я якраз хочу запропонувати на замітку.
Цей рецепт хороший своїми порціями. Всі інгредієнти беруться в рівних частках, засипаються і заливаються, а потім настоюють не менше 21 дня. Дуже важливо не забувати щодня помішувати настойку і зберігати в темному місці. Кількість інгредієнтів, вказане в рецепті - це класика. Ви можете збільшувати або зменшувати їх, зберігаючи пропорції.
- Вишня - 4 L
- Горілка - 4 L
- Вода - 4 L
- Цукор - 4 L
Підготуйте всі інгредієнти і чисту банку.
Ягоди вимийте, обсушити і викладіть в банку.
Всипте цукор.
Влийте воду і горілку.
Накрийте банку кришкою і приберіть в темне місце. Кожен день помішуйте так, щоб ложка діставала до дна.
Через 21 день можна зняти першу пробу. Готову настоянку процідіть, перелийте в чисті ємності та зберігайте в темному прохолодному місці.