Бруснична настоянка
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування брусничної настоянки - рецепт справжніх сибіряків! Міцність напою не надто висока, так як журавлина забирає градус на себе в процесі бродіння. Але тим смачніше, спробуйте!
Така брусничная настоянка в домашніх умовах виходить вельми терпкою, так що особисто я цукру не шкодувала. Але це вже хто як любить. Я люблю напої послаще, і щоб спирт не відчувався. Якраз такий напій і вийшов. Спробуйте!
- Горілка - 2 L
- Брусниця - 1.5 кілограма
- Цукор - За смаком
- Лимонний сік - За смаком
1. Підготуємо інгредієнти. Брусниця повинна бути тільки з морозилки, але вже без інею. Горілка - холодна.
2. Брусницю перемелює в м'ясорубці. Лимон і цукор засипаємо порційно.
3. Виливаємо горілку у великій бутель, залишок місця заповнюємо брусничної сумішшю. Закриваємо марлею, і відправимо до підвалу настоятися місяць.
4. Через місяць напій змінить колір - це вірна ознака. Відціджуємо і розливаємо по чистим красивим пляшках. Готово!