Анісова настоянка на самогоні
(покроковий рецепт з фото)
Проста, але з ароматом, який зводить з розуму і з неповторним смаком настоянка, чимось нагадує абсент. А якщо ви любитель абсенту, то цей рецепт приготування настоянки обов'язково вам сподобається.
Рецепт приготування анісової настоянки на самогоні дуже простий і складнощів в приготуванні не повинно бути. Виходить смачна настоянка з трохи терпким, слідкувати-гірким смаком, але з яскраво вираженим ароматом. Напій корисний, якщо вживати в помірних дозах, але не зловживайте!
- Насіння анісу - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Бадьян - 1-2 штук
- Очищений самогон - 1 літр(40-45 градусів міцності)
- Цукор - 1 Чайна ложка (можна замінити медом)
У невелику чисту і суху банку засипаємо все спеції і заливаємо самогон.
Закриваємо банку щільно кришкою і відправляємо в темне місце з кімнатною температурою на 1-1, 5 тижні. Кожні 2-3 дня банку струшуйте.
Через 1, 5 тижні дістаємо настойку і фільтруємо її через кілька шарів марлі.
Щоб пом'якшити смак настойки, додамо цукор або мед, розчинивши в невеликій кількості теплої води. Добре перемішати.
Анісову настоянку на самогоні можна залишити настоюватися ще на добу або налити в красивий графин і відправляти на дегустацію.