Рецепт Настоянка на самогоні фото

Настоянка на самогоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Журавлина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл
Напої, Настоянки

Спробуйте рецепт, як приготувати настоянку на самогоні. Це відмінний алкогольний напій, який має приємні колір і аромат. Така настоянка прикрасить будь-який святковий стіл і допоможе скрасити вечір.

Інгредієнти для приготування такої настоянки можна купити в супермаркеті. Найприємніше те, що, приготувавши її самостійно, ви можете бути впевненими в якості готового продукту. Таку настоянку можна довгий час зберігати і подавати до столу, коли прийдуть гості. Покрокова інструкція з фотографіями підкаже всі тонкощі приготування, приступаємо!

  • Журавлина - 5 склянок
  • Самогон - За смаком
  • Цукровий пісок - 150-200 грам
  • Вода - 20 мілілітрів
настоянка на самогоні - фото крок 1
1. Ягоди журавлини перебираємо, для приготування потрібні лише стиглі, інакше настоянка вийде кислому. Промиті ягоди відкидаємо на сито, після чого перекладаємо в миску і трохи розминаємо.
настоянка на самогоні - фото крок 2
2. У сотейник насипаємо цукор і наливаємо воду, ставимо на вогонь.
настоянка на самогоні - фото крок 3
3. Нагріваємо суміш на маленькому вогні до повного розчинення цукру, краще не перепаліть.
настоянка на самогоні - фото крок 4
4. Злегка пом'яту журавлину з соком пересипаємо в банку, заливаємо її отриманим цукровим сиропом і вливаємо до самого верху самогон. Закриваємо кришкою, встряхиваем банку і відправляємо її в комору на 2 тижні для настоювання. Після чого приступаємо до дегустації.

Схожі рецепти