Настоянка на самогоні
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте рецепт, як приготувати настоянку на самогоні. Це відмінний алкогольний напій, який має приємні колір і аромат. Така настоянка прикрасить будь-який святковий стіл і допоможе скрасити вечір.
Інгредієнти для приготування такої настоянки можна купити в супермаркеті. Найприємніше те, що, приготувавши її самостійно, ви можете бути впевненими в якості готового продукту. Таку настоянку можна довгий час зберігати і подавати до столу, коли прийдуть гості. Покрокова інструкція з фотографіями підкаже всі тонкощі приготування, приступаємо!
- Журавлина - 5 склянок
- Самогон - За смаком
- Цукровий пісок - 150-200 грам
- Вода - 20 мілілітрів
1. Ягоди журавлини перебираємо, для приготування потрібні лише стиглі, інакше настоянка вийде кислому. Промиті ягоди відкидаємо на сито, після чого перекладаємо в миску і трохи розминаємо.
2. У сотейник насипаємо цукор і наливаємо воду, ставимо на вогонь.
3. Нагріваємо суміш на маленькому вогні до повного розчинення цукру, краще не перепаліть.
4. Злегка пом'яту журавлину з соком пересипаємо в банку, заливаємо її отриманим цукровим сиропом і вливаємо до самого верху самогон. Закриваємо кришкою, встряхиваем банку і відправляємо її в комору на 2 тижні для настоювання. Після чого приступаємо до дегустації.