Рецепт Настоянка на журавлині фото

Настоянка на журавлині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Апельсин, Журавлина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл, Фуршет
Напої, Настоянки

Багато алкогольні напої, якщо їх вживати потроху, дуже навіть корисні для організму. Особливо домашні настоянки, які робляться з корисних і свіжих ягід або фруктів. Читайте інструкцію!

Сьогодні розповім, як приготувати настоянку на журавлині з горілкою. Обережно з цим напоєм! Може здатись, що він солодкий і майже безалкогольний, але це не так. Тому не захоплюйтеся! У ньому багато вітаміну С і деяких інших елементів. Спасибі чарівної і дуже корисною ягоді і цедру апельсина.

  • Журавлина - 250 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Горілка - 0, 5 L
  • Цукор - 250 грам
настоянка на журавлині - фото крок 1
Журавлину переберіть від листя і промийте. Перетріть ягоди в ступці.
настоянка на журавлині - фото крок 2
Промийте апельсин, зніміть з нього цедру.
настоянка на журавлині - фото крок 3
У скляну пляшку з кришкою, що закручується перекладіть журавлину і цедру.
настоянка на журавлині - фото крок 4
Влийте в пляшку горілку. Перемішайте. Залиште напій настоюватися на 2 тижні в темному місці. Іноді помішуйте настойку.
настоянка на журавлині - фото крок 5
Процідіть настойку спочатку через сито, а потім через марлю.
настоянка на журавлині - фото крок 6
Додайте в настойку цукор. Добре його перемішайте і залиште ще на тиждень в темному місці. Приємною дегустації!

Схожі рецепти