Настоянка на журавлині
(покроковий рецепт з фото)
Багато алкогольні напої, якщо їх вживати потроху, дуже навіть корисні для організму. Особливо домашні настоянки, які робляться з корисних і свіжих ягід або фруктів. Читайте інструкцію!
Сьогодні розповім, як приготувати настоянку на журавлині з горілкою. Обережно з цим напоєм! Може здатись, що він солодкий і майже безалкогольний, але це не так. Тому не захоплюйтеся! У ньому багато вітаміну С і деяких інших елементів. Спасибі чарівної і дуже корисною ягоді і цедру апельсина.
- Журавлина - 250 грам
- Апельсин - 1 штука
- Горілка - 0, 5 L
- Цукор - 250 грам
Журавлину переберіть від листя і промийте. Перетріть ягоди в ступці.
Промийте апельсин, зніміть з нього цедру.
У скляну пляшку з кришкою, що закручується перекладіть журавлину і цедру.
Влийте в пляшку горілку. Перемішайте. Залиште напій настоюватися на 2 тижні в темному місці. Іноді помішуйте настойку.
Процідіть настойку спочатку через сито, а потім через марлю.
Додайте в настойку цукор. Добре його перемішайте і залиште ще на тиждень в темному місці. Приємною дегустації!