Рецепт Настоянка на журавлині фото

Настоянка на журавлині
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Фрукти , Апельсин , Журавлина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 16 дн. 15 г. 0 хв.

Багато алкогольні напої, якщо їх вживати потроху, дуже навіть корисні для організму. Особливо домашні настоянки, які робляться з корисних і свіжих ягід або фруктів. Читайте інструкцію!

Опис приготування:

Сьогодні розповім, як приготувати настоянку на журавлині з горілкою. Обережно з цим напоєм! Може здатись, що він солодкий і майже безалкогольний, але це не так. Тому не захоплюйтеся! У ньому багато вітаміну С і деяких інших елементів. Спасибі чарівної і дуже корисною ягоді і цедру апельсина.

  • Журавлина - 250 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Горілка - 0, 5 L
  • Цукор - 250 грам
настоянка на журавлині - фото крок 1
Журавлину переберіть від листя і промийте. Перетріть ягоди в ступці.
настоянка на журавлині - фото крок 2
Промийте апельсин, зніміть з нього цедру.
настоянка на журавлині - фото крок 3
У скляну пляшку з кришкою, що закручується перекладіть журавлину і цедру.
настоянка на журавлині - фото крок 4
Влийте в пляшку горілку. Перемішайте. Залиште напій настоюватися на 2 тижні в темному місці. Іноді помішуйте настойку.
настоянка на журавлині - фото крок 5
Процідіть настойку спочатку через сито, а потім через марлю.
настоянка на журавлині - фото крок 6
Додайте в настойку цукор. Добре його перемішайте і залиште ще на тиждень в темному місці. Приємною дегустації!

Схожі рецепти