Курка в журавлині
(покроковий рецепт з фото)
У нашій родині дуже люблять, коли ми готуємо цілу курочку, запечену в духовці. А щоб вона не приїдалася, намагаємося придумувати нові маринади. При цьому завжди отримуємо новий смак! Спробуйте і ви!
Журавлину для рецепта можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Тільки її попередньо необхідно розморозити. Готову страву можете оформити по своєму смаку і бажанню. До такої курочку можна приготувати будь-який соус.
- Курка - 1 штук (ціла)
- Журавлина - 150 грам
- Соєвий соус - 50 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Ягоди журавлини помийте і розімніть, щоб вони пустили сік.
Додайте соєвий соус, сметану, сіль і спеції. Перемішайте.
Курку розрізати вздовж по грудях і замаринуйте в отриманому маринаді на кілька годин.
Потім викладіть курку в форму для запікання і накрийте фольгою. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів на 1 час. Потім фольгу зніміть і залиште в духовці ще на 30 хвилин. Подавайте в гарячому вигляді.
Смачного!