Рецепт Настоянка на березових бруньках фото

Настоянка на березових бруньках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Напої , Алкогольні , Настоянки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

Якщо ви сміливо можете віднести себе до любителів алкоголю, зробленого в домашніх умовах, тоді пропоную вам на замітку цікавий і нескладний спосіб, як приготувати настоянку на березових бруньках.

Опис приготування:

Відразу хочу звернути вашу увагу, Його користувачі в рецепті можна як свіжі нирки, якщо вам вдалося їх знайти, так і сушені, наприклад.

Березовий сік - зовсім необов'язковий інгредієнт, але він надає настоянці особливу пікантність. Крім того, сік трохи розбавить напій і зробить його менш міцним.


  • Горілка - 1 літр
  • Сік березовий - 100 мілілітрів
  • Мед - 50 грам
  • Бруньки березові - 40 грам
1
Підготуйте чисту банку і викладіть туди нирки.
2
За допомогою дерев'яної толкушкой розімніть їх як слід. Через пару хвилин додайте мед, продовжуючи розминати.
3
Залиште на півгодинки.
4
Влийте слідом горілку (також можна використовувати якісний самогон).
5
Накрийте банку кришкою і приберіть її в темне місце на пару тижнів. Врахуйте, що найкраще зберігати настойку не в підвалі, а при кімнатній температурі.
6
Рекомендую також щодня акуратно струшувати банку.
7
Готову настоянку обов'язково слід процідити, щоб видалити нирки.
8
І ось в проціджений напій пропоную влити березовий сік.
9
Ось тепер можна прибрати банку в підвал (або інше прохолодне місце) з 3-4 дня.
Усе, можна пробувати, що вийшло!

Схожі рецепти