Рецепт Настоянка графа Розумовського фото

Настоянка графа Розумовського
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл
Напої, Настоянки

Як приготувати настоянку графа Розумовського, яка виходить дуже ароматною і насиченою, ви зможете дізнатися з цього рецепта. Процес нескладний, але вимагає хорошого настрою і світлих думок.

1. Візьміть півлітра горілки хорошої якості. В даному випадку це має велике значення, так як глибокий аромат настоянки може перебивати післясмак від сивушних масел.

2. Для того, щоб настоянка набула свій неповторний колір і смак, використовуйте висушені компоненти.

3. Візьміть в рівних пропорціях ягоди ялівцю, квіти липи, м'яту, аніс. Всипте сухі трави в зручну ємність (обов'язково скляну). Потім залийте все горілкою.

4. Поставте заготовку для настойки в холодне темне місце, дайте можливість вистоятися протягом 21 дня. За цей час горілка витягне з компонентів всі корисні речовини і змінить колір, який схожий на відтінок старого коньяку.

5. Після закінчення трьох тижнів візьміть настойку. Процідіть її в іншу ємність. Потім покладіть в неї імбир і трохи цукру. Залиште ще на пару днів в темному місці, щоб настоянка вистояти. Потім злийте через марлю. Настоянка готова. Пробуйте і пригощайте знайомих. Приємного післясмаку!


  • Аніс - 10 грам
  • Квітки липи- 10 грам
  • Ялівець - 10 грам
  • М'ята - 10 грам
  • Імбир - 2, 5 грами
  • Цукор - 15 грам
  • Горілка - 0, 5 L
1. Візьміть півлітра горілки хорошої якості. В даному випадку це має велике значення, так як глибокий аромат настоянки може перебивати післясмак від сивушних масел.

2. Для того, щоб настоянка набула свій неповторний колір і смак, використовуйте висушені компоненти.

3. Візьміть в рівних пропорціях ягоди ялівцю, квіти липи, м'яту, аніс. Всипте сухі трави в зручну ємність (обов'язково скляну). Потім залийте все горілкою.

4. Поставте заготовку для настойки в холодне темне місце, дайте можливість вистоятися протягом 21 дня. За цей час горілка витягне з компонентів всі корисні речовини і змінить колір, який схожий на відтінок старого коньяку.

5. Після закінчення трьох тижнів візьміть настойку. Процідіть її в іншу ємність. Потім покладіть в неї імбир і трохи цукру. Залиште ще на пару днів в темному місці, щоб настоянка вистояти. Потім злийте через марлю. Настоянка готова. Пробуйте і пригощайте знайомих. Приємного післясмаку!

Схожі рецепти