Настоянка графа Розумовського
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати настоянку графа Розумовського, яка виходить дуже ароматною і насиченою, ви зможете дізнатися з цього рецепта. Процес нескладний, але вимагає хорошого настрою і світлих думок.
1. Візьміть півлітра горілки хорошої якості. В даному випадку це має велике значення, так як глибокий аромат настоянки може перебивати післясмак від сивушних масел.
2. Для того, щоб настоянка набула свій неповторний колір і смак, використовуйте висушені компоненти.
3. Візьміть в рівних пропорціях ягоди ялівцю, квіти липи, м'яту, аніс. Всипте сухі трави в зручну ємність (обов'язково скляну). Потім залийте все горілкою.
4. Поставте заготовку для настойки в холодне темне місце, дайте можливість вистоятися протягом 21 дня. За цей час горілка витягне з компонентів всі корисні речовини і змінить колір, який схожий на відтінок старого коньяку.
5. Після закінчення трьох тижнів візьміть настойку. Процідіть її в іншу ємність. Потім покладіть в неї імбир і трохи цукру. Залиште ще на пару днів в темному місці, щоб настоянка вистояти. Потім злийте через марлю. Настоянка готова. Пробуйте і пригощайте знайомих. Приємного післясмаку!
- Аніс - 10 грам
- Квітки липи- 10 грам
- Ялівець - 10 грам
- М'ята - 10 грам
- Імбир - 2, 5 грами
- Цукор - 15 грам
- Горілка - 0, 5 L
2. Для того, щоб настоянка набула свій неповторний колір і смак, використовуйте висушені компоненти.
3. Візьміть в рівних пропорціях ягоди ялівцю, квіти липи, м'яту, аніс. Всипте сухі трави в зручну ємність (обов'язково скляну). Потім залийте все горілкою.
4. Поставте заготовку для настойки в холодне темне місце, дайте можливість вистоятися протягом 21 дня. За цей час горілка витягне з компонентів всі корисні речовини і змінить колір, який схожий на відтінок старого коньяку.
5. Після закінчення трьох тижнів візьміть настойку. Процідіть її в іншу ємність. Потім покладіть в неї імбир і трохи цукру. Залиште ще на пару днів в темному місці, щоб настоянка вистояти. Потім злийте через марлю. Настоянка готова. Пробуйте і пригощайте знайомих. Приємного післясмаку!