Мус вершковий
(покроковий рецепт з фото)
Мус вершковий готується на основі вершків. Що стосується інших інгредієнтів, то тут ви вільні додавати все, що душа забажає. Дуже красиво виглядає вершковий мус з шоколадом. Його і будемо готувати.
Як приготувати мус вершковий?
1. Шоколад треба натерти на тертці або збити в комбайні до дрібної стружки.
2. У невеликій мисці змішайте рослинне масло, ванілін і вино.
3. У невеликій сотейник влийте молоко (його можна замінити водою), додайте цукор і сіль. Доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Цукор і сіль повинні розчинитися.
4. Як тільки сіль і цукор в молоці розчиняться, відразу ж влийте його в шоколад. Як тільки шоколад розчиниться, збийте масу міксером.
5. Додайте до молочно-шоколадної суміші масло з вином і ще раз збийте.
6. Викладіть отриману масу в миску і остудіть.
7. Збийте охолоджені вершки в густу піну.
8. Третина збитих вершків додайте в охолоджену масу і перемішайте. Потім додайте вершки і збийте мус міксером.
9. Розкладіть мус вершковий по креманкам і охолодіть його в холодильнику.
Перед подачею раджу посипати мус свіжомеленим чорним перцем. Це додасть перчинку вашому десерту!
Мус вершковий готовий!
Смачного!
- Шоколад - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Червоне вино або лікер - 1 Ст. Ложка
- Екстракт ванілі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Жирні сліквкі - 1 Склянка
- Чорний перець мелений - За смаком (крупного помелу, для прикраси)
1. Шоколад треба натерти на тертці або збити в комбайні до дрібної стружки.
2. У невеликій мисці змішайте рослинне масло, ванілін і вино.
3. У невеликій сотейник влийте молоко (його можна замінити водою), додайте цукор і сіль. Доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Цукор і сіль повинні розчинитися.
4. Як тільки сіль і цукор в молоці розчиняться, відразу ж влийте його в шоколад. Як тільки шоколад розчиниться, збийте масу міксером.
5. Додайте до молочно-шоколадної суміші масло з вином і ще раз збийте.
6. Викладіть отриману масу в миску і остудіть.
7. Збийте охолоджені вершки в густу піну.
8. Третина збитих вершків додайте в охолоджену масу і перемішайте. Потім додайте вершки і збийте мус міксером.
9. Розкладіть мус вершковий по креманкам і охолодіть його в холодильнику.
Перед подачею раджу посипати мус свіжомеленим чорним перцем. Це додасть перчинку вашому десерту!
Мус вершковий готовий!
Смачного!