Рецепт Мус вершковий фото

Мус вершковий
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , Фуршет
Десерти , Мус
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Мус вершковий готується на основі вершків. Що стосується інших інгредієнтів, то тут ви вільні додавати все, що душа забажає. Дуже красиво виглядає вершковий мус з шоколадом. Його і будемо готувати.

Опис приготування:

Як приготувати мус вершковий?

1. Шоколад треба натерти на тертці або збити в комбайні до дрібної стружки.

2. У невеликій мисці змішайте рослинне масло, ванілін і вино.

3. У невеликій сотейник влийте молоко (його можна замінити водою), додайте цукор і сіль. Доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Цукор і сіль повинні розчинитися.

4. Як тільки сіль і цукор в молоці розчиняться, відразу ж влийте його в шоколад. Як тільки шоколад розчиниться, збийте масу міксером.

5. Додайте до молочно-шоколадної суміші масло з вином і ще раз збийте.

6. Викладіть отриману масу в миску і остудіть.

7. Збийте охолоджені вершки в густу піну.

8. Третина збитих вершків додайте в охолоджену масу і перемішайте. Потім додайте вершки і збийте мус міксером.

9. Розкладіть мус вершковий по креманкам і охолодіть його в холодильнику.

Перед подачею раджу посипати мус свіжомеленим чорним перцем. Це додасть перчинку вашому десерту!

Мус вершковий готовий!

Смачного!

  • Шоколад - 200 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Червоне вино або лікер - 1 Ст. Ложка
  • Екстракт ванілі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жирні сліквкі - 1 Склянка
  • Чорний перець мелений - За смаком (крупного помелу, для прикраси)
Як приготувати мус вершковий?

1. Шоколад треба натерти на тертці або збити в комбайні до дрібної стружки.

2. У невеликій мисці змішайте рослинне масло, ванілін і вино.

3. У невеликій сотейник влийте молоко (його можна замінити водою), додайте цукор і сіль. Доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Цукор і сіль повинні розчинитися.

4. Як тільки сіль і цукор в молоці розчиняться, відразу ж влийте його в шоколад. Як тільки шоколад розчиниться, збийте масу міксером.

5. Додайте до молочно-шоколадної суміші масло з вином і ще раз збийте.

6. Викладіть отриману масу в миску і остудіть.

7. Збийте охолоджені вершки в густу піну.

8. Третина збитих вершків додайте в охолоджену масу і перемішайте. Потім додайте вершки і збийте мус міксером.

9. Розкладіть мус вершковий по креманкам і охолодіть його в холодильнику.

Перед подачею раджу посипати мус свіжомеленим чорним перцем. Це додасть перчинку вашому десерту!

Мус вершковий готовий!

Смачного!

Схожі рецепти