Рецепт Мус вершковий фото

Мус вершковий
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування
Для дітей, На святковий стіл, Фуршет
Десерти, Мус

Мус вершковий готується на основі вершків. Що стосується інших інгредієнтів, то тут ви вільні додавати все, що душа забажає. Дуже красиво виглядає вершковий мус з шоколадом. Його і будемо готувати.

Як приготувати мус вершковий?

1. Шоколад треба натерти на тертці або збити в комбайні до дрібної стружки.

2. У невеликій мисці змішайте рослинне масло, ванілін і вино.

3. У невеликій сотейник влийте молоко (його можна замінити водою), додайте цукор і сіль. Доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Цукор і сіль повинні розчинитися.

4. Як тільки сіль і цукор в молоці розчиняться, відразу ж влийте його в шоколад. Як тільки шоколад розчиниться, збийте масу міксером.

5. Додайте до молочно-шоколадної суміші масло з вином і ще раз збийте.

6. Викладіть отриману масу в миску і остудіть.

7. Збийте охолоджені вершки в густу піну.

8. Третина збитих вершків додайте в охолоджену масу і перемішайте. Потім додайте вершки і збийте мус міксером.

9. Розкладіть мус вершковий по креманкам і охолодіть його в холодильнику.

Перед подачею раджу посипати мус свіжомеленим чорним перцем. Це додасть перчинку вашому десерту!

Мус вершковий готовий!

Смачного!

  • Шоколад - 200 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Червоне вино або лікер - 1 Ст. Ложка
  • Екстракт ванілі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Жирні сліквкі - 1 Склянка
  • Чорний перець мелений - За смаком (крупного помелу, для прикраси)
Як приготувати мус вершковий?

1. Шоколад треба натерти на тертці або збити в комбайні до дрібної стружки.

2. У невеликій мисці змішайте рослинне масло, ванілін і вино.

3. У невеликій сотейник влийте молоко (його можна замінити водою), додайте цукор і сіль. Доведіть до кипіння, безперервно помішуючи. Цукор і сіль повинні розчинитися.

4. Як тільки сіль і цукор в молоці розчиняться, відразу ж влийте його в шоколад. Як тільки шоколад розчиниться, збийте масу міксером.

5. Додайте до молочно-шоколадної суміші масло з вином і ще раз збийте.

6. Викладіть отриману масу в миску і остудіть.

7. Збийте охолоджені вершки в густу піну.

8. Третина збитих вершків додайте в охолоджену масу і перемішайте. Потім додайте вершки і збийте мус міксером.

9. Розкладіть мус вершковий по креманкам і охолодіть його в холодильнику.

Перед подачею раджу посипати мус свіжомеленим чорним перцем. Це додасть перчинку вашому десерту!

Мус вершковий готовий!

Смачного!

Схожі рецепти