Апельсиновий Мус 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Яскравий, повітряний, з приємною апельсинової кислинкою і ароматом мус. Готується на основі апельсинового курдів з агар-агаром. Тому мус залишається стабільним і при кімнатній температурі.
Як приготувати апельсиновий мус? Спочатку приготуйте апельсиновий курд - заварний крем. Doʙavьte якщо-якщо, збийте до пишної світлої маси. Подробиці дивіться в рецепті. Можна подавати як окремий десерт або використовувати для прошарку торта.
- Апельсин - 3 штуки(300 мл соку)
 - Яйце - 2 штуки
 - Цукор - 80 грам
 - Крохмаль - 20 грам
 - Вершкове масло - 30 грам
 - Якщо-якщо - 2 чайних ложки
 

1. Підготуйте необхідні інгредієнти.

2. Зніміть цедру з 1 апельсина. Вичавіть сік з усіх апельсинів.

3. Апельсиновий сік і цедру нагрійте, відставте настоюватися на 10 хвилин, потім процідити. В 100 мл гарячого апельсинового соку розведіть ага-агар.

4. Яйця збийте вінчиком. Влийте 200 мл апельсинового соку, розмішайте. Додайте крохмаль, цукор, розмішайте.

5. Поставте на повільний вогонь. Готуйте протягом 3-5 хвилин, постійно помішуючи віночком. Остудіть.

6. Набряклий агар-агар доведіть до кипіння і кип'ятіть протягом 2-3 хвилин, помішуючи до повного розчинення агар-агар.

7. З'єднайте апельсиновий крем і агар-агар, збийте за допомогою міксера до пухкої маси.

8. Апельсиновий крем подавайте відразу в креманках або використовуйте для прошарку торта. Смачного!