Рецепт Мойва в маслі фото

Мойва в маслі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Рослинна олія , Мойва
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мойва - маленька і скромна рибка з великими кулінарними можливостями. Рецептів її приготування безліч, цей рецепт буде"мойви в олії по-одеськи" , готується просто, з'їдається швидко.

Опис приготування:

Готуйте відповідно до покроковою інструкцією, ніякої складності в готуванні мойви в олії немає, головне, добре підготувати рибу до смаження.

  • Мойва - 500 грам (свіжа, чищена)
  • Борошно - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Пряні трави - 2 чайних ложки (базилік і орегано по 1 чайній ложці)
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 100 грам (для смаження)
  • Овочі - 200 грам (листя салату, огірки, помідори, зелень)
мойва в маслі - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
мойва в маслі - фото крок 2
Очищену мойву промийте і просушіть на паперовому рушнику.
мойва в маслі - фото крок 3
Добре промокніть, щоб прибрати всі надлишки вологи.
мойва в маслі - фото крок 4
Змішайте борошно, пряні трави, сіль, паприка.
мойва в маслі - фото крок 5
Всипте суміш борошна зі спеціями в поліетиленовий пакет.
мойва в маслі - фото крок 6
У пакет до борошна і прянощів викладіть мойву і струсіть.
мойва в маслі - фото крок 7
Всі рибки повинні бути добре присипані борошняної сумішшю.
мойва в маслі - фото крок 8
На сковороду влийте рослинне масло і як слід його розігрійте, потім викладайте рибу, не дуже щільно.
мойва в маслі - фото крок 9
Обсмажені рибки викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру.
мойва в маслі - фото крок 10
Для сервіровки дно тарілки застелите листям салату.
мойва в маслі - фото крок 11
На салатні листя викладіть смажену мойву, прикрасьте овочами та зеленню.

Схожі рецепти