Мойва в маслі
(покроковий рецепт з фото)
Мойва - маленька і скромна рибка з великими кулінарними можливостями. Рецептів її приготування безліч, цей рецепт буде "мойви в олії по-одеськи", готується просто, з'їдається швидко.
Готуйте відповідно до покроковою інструкцією, ніякої складності в готуванні мойви в олії немає, головне, добре підготувати рибу до смаження.
- Мойва - 500 грам (свіжа, чищена)
- Борошно - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Пряні трави - 2 чайних ложки (базилік і орегано по 1 чайній ложці)
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 100 грам (для смаження)
- Овочі - 200 грам (листя салату, огірки, помідори, зелень)
Підготуйте інгредієнти.
Очищену мойву промийте і просушіть на паперовому рушнику.
Добре промокніть, щоб прибрати всі надлишки вологи.
Змішайте борошно, пряні трави, сіль, паприка.
Всипте суміш борошна зі спеціями в поліетиленовий пакет.
У пакет до борошна і прянощів викладіть мойву і струсіть.
Всі рибки повинні бути добре присипані борошняної сумішшю.
На сковороду влийте рослинне масло і як слід його розігрійте, потім викладайте рибу, не дуже щільно.
Обсмажені рибки викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру.
Для сервіровки дно тарілки застелите листям салату.
На салатні листя викладіть смажену мойву, прикрасьте овочами та зеленню.