Маринована мойва
(покроковий рецепт з фото)
Маринована риба домашнього приготування - це краще пригощання, яким можна здивувати гостей. Для рецепта використовуйте доступну рибу мойву, яка має відмінні смакові якості.
Крім оселедця і скумбрії в домашніх умовах легко замаринувати мойву. Смак у такої рибки виходить в міру солоний і пікантний за рахунок спецій. Простий рецепт сподобається кожному.
- Мойва - 400 грам
- Вода - 300 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 4-5 штук
- Оцет 9% - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти.
Промийте мойву і складіть в зручну ємність для маринування: контейнер, миску або каструлю.
Зваріть маринад: закип'ятіть воду, всипте цукор, сіль, спеції. provara 2-3 хвилини, влийте масло і оцет, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Маринад остудіть до кімнатної температури.
Залийте мойву маринадом і поставте в холодильник мінімум на 6 годин.
Готову мариновану мойву подавайте до столу. Смачного!