Морквяний чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Сирна випічка нікого не може залишити байдужим. Чізкейк, мабуть, на першому місці серед сирних ласощів. Пропоную дуже простий рецепт морквяного чізкейку. Спробуйте.
Чізкейк має приємний морквяний відтінок і ніжну текстуру. Морквяна випічка добре поєднується з чорним шоколадом, тому готовий пиріг можна полити розтопленим чорним шоколадом або доповнити фруктами і ягодами.
- Сир - 700 грам
- Яйце - 4 штуки(1 яйце в тісто, 3 - в сирну масу)
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Морква - 1-2 штук
- Цукор - 110 грам(40 г. В тісто, 70 г. В сирну масу)
- Настоянка ванілі - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка

Підготуємо інгредієнти.

У миску насипаємо цукор (40 м) і додаємо яйце. Збиваємо.

Додаємо м'яке вершкове масло.

Морква трьом і відживають сік. Сік знадобиться пізніше, а суху морква додаємо в миску.

Перемішуємо.

Додаємо борошно. Можна використовувати 2 Вида муки – цельнозерновую и белую пшеничную. Замішуємо тісто.

Тісто розподіляємо по формі. Робимо високий бортик по всьому периметру. Заготівлю ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 7-10 хвилин.

Готуємо сирну масу. У миску вбиваємо яйця, додаємо сіль і цукор (70 м). Збиваємо до піни.

Додаємо в миску сир.

Кладемо жирну сметану або вершки.

Наливаємо морквяний сік.

Сирну масу перемішуємо блендером до однорідної консистенції.

Дістаємо заготовку з духовки і наповнюємо сирною масою. Випікаємо при температурі 170 градусів близько 30 хвилин. Потім вимикаємо духовку, але дверцята не відкривається, залишаємо чізкейк в духовці ще на 30 хвилин.

Чізкейк охолоджуємо і нарізаємо на порційні шматки. Готовий чізкейк можна доповнити розтопленим шоколадом, ягідним мусом або фруктами.

Морквяний чізкейк готовий, угощайтесь.