Французький морквяний салат
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім простий салат готується на раз-два. А яким же він виходить ароматним, соковитим і шалено смачним! Вся справа в незвичайній заправці, яка надає французькому морквяного салату пікантності.
Головна родзинка цього досить-таки простого, але дуже смачного морквяного салату - заправка. Саме вона надає французькому салату неймовірну соковитість, пікантність і незвичайний смак. У рецепті я розповім вам, як приготувати французький морквяний салат. Обов'язково запишіть рецепт в свою кулінарну книгу, адже такого смачного і простого салату ви ще не зустрічали.
- Морква - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Петрушка - 2-3 штук (гілочки)
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
1. Морковь чистим, моєму і трьом на крупній тертці.
2. Петрушку нарізаємо дрібно, ріпчаста цибуля теж нарізаємо дрібними шматочками.
3. Викладаємо морква, цибуля і петрушку в невеликий посуд, перемішуємо.
4. Готуємо заправку: змішуємо сік лимона, гірчицю, мед і оливкове масло.
5. Вливаємо заправку-соус до морквині, додаємо сіль і перець за смаком, акуратно перемішуємо. Нехай 5-10 хвилин настоїться - і можна подавати.