Рецепт Французький картопляний салат фото

Французький картопляний салат
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Картопля , Зелень , Петрушка , Цибуля , Чебрець
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Картопля може бути не тільки супутнім овочем в салаті, але і його зіркою. Яскравий тому приклад - це рецепт, як приготувати французький картопля салат. Ситний, смачний і дуже простий.

Опис приготування:

Варто вибирати невеликий картопля і однакової форми. Якщо у вас все ж немає такого, тоді відваріть великий і наріжте його шматочками. Салат можна подати до м'яса або риби, а також прикрасити гілочками зелені. Можна зробити його за кілька годин до подачі на стіл або безпосередньо перед.

  • Картопля - 1, 2 кілограма
  • Сіль, мелений перець - За смаком
  • Оливкова олія - 1/4 склянки
  • Гірчичний - 3 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Luk-salotų - 1 штука
  • Петрушка - 4 штуки
  • Свіжий чебрець - 2 штуки
  • Червона цибуля - 1/4 склянки
французький картопляний салат - фото крок 1
1. Вимийте картоплю і викладіть її в каструлю, залийте холодною водою, посоліть і відправте на вогонь, після закипання зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин (до готовності).
французький картопляний салат - фото крок 2
2. Перелийте каструлю з картоплею в друшляк і трохи почекайте до охолодження, потім розріжте кожну навпіл.
французький картопляний салат - фото крок 3
3. Змішайте разом оливкову олію, гірчицю, оцет, сіль, перець, подрібнений червоний лук і шалот, петрушку і чебрець.
французький картопляний салат - фото крок 4
4. Викладіть картоплю в миску і залийте приготовленим заправленням, перемішайте. Подавайте салат відразу або надішліть в холодильник, але 15 хвилин до подачі на стіл дістаньте його, щоб він нагрівся до кімнатної температури.

Схожі рецепти