Французький картопляний салат
(покроковий рецепт з фото)
Картопля може бути не тільки супутнім овочем в салаті, але і його зіркою. Яскравий тому приклад - це рецепт, як приготувати французький картопля салат. Ситний, смачний і дуже простий.
Варто вибирати невеликий картопля і однакової форми. Якщо у вас все ж немає такого, тоді відваріть великий і наріжте його шматочками. Салат можна подати до м'яса або риби, а також прикрасити гілочками зелені. Можна зробити його за кілька годин до подачі на стіл або безпосередньо перед.
- Картопля - 1, 2 кілограма
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Гірчичний - 3 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 1 штука
- Петрушка - 4 штуки
- Свіжий чебрець - 2 штуки
- Червона цибуля - 1/4 склянки
1. Вимийте картоплю і викладіть її в каструлю, залийте холодною водою, посоліть і відправте на вогонь, після закипання зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин (до готовності).
2. Перелийте каструлю з картоплею в друшляк і трохи почекайте до охолодження, потім розріжте кожну навпіл.
3. Змішайте разом оливкову олію, гірчицю, оцет, сіль, перець, подрібнений червоний лук і шалот, петрушку і чебрець.
4. Викладіть картоплю в миску і залийте приготовленим заправленням, перемішайте. Подавайте салат відразу або надішліть в холодильник, але 15 хвилин до подачі на стіл дістаньте його, щоб він нагрівся до кімнатної температури.