Морквяні котлети в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Морквяні котлети в духовці - корисне і смачне блюдо. Приготувати їх дуже просто, зможе навіть самий недосвідчений кулінар на світлі. Якщо робите розвантажувальний день, цей рецепт - для вас!
Морквяні котлети в духовці в домашніх умовах приготувати дуже легко. Вони виходять смачними і легкими і, так як вони готуються без жиру, дуже добре підійдуть людям із захворюваннями шлунка. Подавати такі котлети можна і зі сметаною, і з будь-яким соусом. На обід котлети можна подати з гарніром, а для вечері - як самостійну страву. Розповідаю, як приготувати морквяні котлети в духовці!
- Морква - 4 штуки (середнього розміру)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Манна крупа - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки
Чистим морковь, моєму і натираємо на тертці середнього розміру.
У каструльці нагріваємо молоко з вершковим маслом і викладаємо в нього морква. Солимо і варимо хвилин 10.
Після цього додаємо манну крупу, добре перемішуємо і варимо ще хвилин 5. Маса повинна загуснути.
Тепер отриманої маси даємо охолонути і формуємо котлети. Вмочуємо їх в панірувальних сухарях.
Викладаємо котлети в форму для запікання і відправляємо в духовку. Готуються вони хвилин 25-30 при температурі 180 градусів.