Морква з зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Морква - дуже корисний овоч! У ній міститься велика кількість вітамінів А, В, З, Д і Е. Мені дуже подобається поєднання моркви із зеленим горошком - розповідаю, як я його використовую.
Найчастіше морква додають до різних страв заради поліпшення смаку. Ми ж спробуємо приготувати з цього багатого на вітаміни коренеплоду самостійне блюдо, дуже смачне, корисне і просте. Отже, пропоную вам рецепт приготування моркви із зеленим горошком - сподіваюся, вам сподобається!
- Морква - 400 грам
- Зелений горошок - 200 грам (заморожений)
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
1. Моркву миємо, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
2. Потім розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо кубики.
3. Далі додаємо до моркви зелений горошок і обсмажуємо 3-4 хв.
4. Поки овочі смажаться, готуємо молочний соус: беремо іншу сковороду (а краще сотейник), ставимо на вогонь, розтоплюємо вершкове масло і злегка обсмажуємо на ньому борошно.
5. Тонкою цівкою вливаємо до борошна тепле молоко і проварюємо соус на слабкому вогні, помішуючи. Слідкуйте за тим, щоб не утворилися грудочки. Солимо молочну масу за смаком.
6. Коли молоко і борошно утворюють однорідну масу, викладаємо в соус обсмажені овочі і ретельно все перемішуємо. Потім знімаємо з плити і даємо страві охолонути.
7. Морква з зеленим горошком в молочному соусі можна подавати до столу! Для краси можете додати дрібно нарізаної зелені. Смачного!