Молоді кабачки, тушковані з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки з куркою - це дієтичний варіант ситного і смачного обіду або вечері без зайвих калорій. Соковита і ароматна курка просто чудово поєднується з овочами. Рекомендую спробувати!
Існує безліч варіантів приготування курки з овочами, я пропоную приготувати молоді кабачки, тушковані з куркою. Кабачки для цього рецепта вибирайте не дуже великі, з тонкою шкіркою і не визріли насінням. Помідори за бажанням можна замінити томатною пастою або зовсім замінити на вершки, сметану. Взагалі простір для фантазії тут величезний, овочі можна додавати будь-які. У будь-якому випадку виходить дуже смачне, легке літнє блюдо, яке не залишить вас байдужими!
- Куряче філе - 2 штуки
- Кабачки - 1-2 штук (молоді)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Помідор - 1-2 штук
- Спеції - 1 Ст. Ложка (для курки)
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Петрушка - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Куряче філе заздалегідь розморозити.
Присипте куряче філе сіллю і улюбленими спеціями. Добре натріть і залиште на 15-20 хвилин маринуватися.
Тим часом наріжте овочі. Кабачок і моркву - брусочками, помідори - часточками, цибуля - пір'ям, часник - порубати ножем.
Обсмажте курячу грудку на середньому вогні з двох сторін під кришкою до появи рум'яної скоринки.
Викладіть готове філе на дошку або тарілку, а на цій же сковороді обсмажте до м'якості цибулю і моркву.
Потім додайте кабачки, помідор, часник і сіль за смаком.
Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте овочі на невеликому вогні близько 15 хвилин. Якщо буде недостатньо рідини, влийте трохи води. Наріжте куряче філе великими скибочками і додайте в сковороду до овочів. Продовжуйте тушкувати все разом ще близько 5 хвилин. Молоді кабачки з куркою готові.
Прикрасьте блюдо свіжою зеленню і подайте до столу. Смачного!