Молочна свинина з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу поділитися з вами просто унікальним рецептом, як приготувати молочну свинину з розмарином. Блюдо виходить не гірше, ніж в ресторані, вишукане, з ароматним смачним соусом.
Здавалося б, продуктів для приготування свинини потрібно досить багато, але всі вони просто необхідні і грають важливу роль для смаку готового блюда. Розмарин додає м'ясу дуже багатий смак, лимон і часник відтіняють смак і м'яса, і соусу, а завершує все ніжний молочний соус, в якому гаситься свинина. Зазначу також, що дуже ефектно подавати готову страву великим шматком, і вже на столі при гостях або домочадців розрізати його на порційні шматки. Впевнена, всі будуть в захваті від такого блюда!
- Свинина - 1 кілограм
- Вершкове масло - 30 грам (розм'якшене)
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 3-5 штук
- Молоко - 300 мілілітрів
- Розмарин - 3-4 штук (гілочки)
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 1-1, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Шматочок свинини вибирайте не дуже сухий, на ньому обов'язково повинно бути трохи жиру, інакше готову страву вийде сухуватим, хоч і буде гаситися.
М'ясо, не розрізаючи на шматки, посоліть і поперчіть з усіх боків. На сковороді розігрійте олію і смажте свинину 10-12 хвилин, перевертаючи шматок на різні боки.
Потім шматок м'яса відкладіть на тарілку і займіться приготуванням соусу. Викладіть цибулю, нарізаний півкільцями. Обсмажте до прозорості.
Потім відправте в сковороду розм'якшене вершкове масло і борошно. Інтенсивно перемішуйте, щоб мука заварилася і повністю перемішалися з маслом.
Після цього поверніть в сковороду м'ясо.
Влейте молоко, додайте подрібнений часник, вичавити сік одного лимона і також покладіть половинку лимона. Туди ж відправте кілька гілочок розмарину, трохи діжонськой гірчиці, су сіль за смаком.
Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1 час. При необхідності можна доливати трохи води або бульйону, якщо буде випаровуватися занадто багато рідини. Також можна готувати страву в духовці, тоді просто перекладіть м'ясо разом з соусом у жароміцних форму з кришкою і запікайте при температурі 200 градусів 1-1, 5 годину.
Свинина в молочному соусі з лимоном і розмарином готова. Подавайте гарячої з будь-яким гарніром і обов'язково з соусом! Смачного!