Свинина з розмарином в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматну і соковиту свинину, приготовлену у цій простому рецептом, можна подавати як гарячу страву з будь-яким гарніром, або як холодну закуску. М'ясо виходить соковитим і дуже смачним.
Смачно приготувати м'ясо свинини шматком і без зайвого жиру цілком можливо. Ароматне, соковите і смачне м'ясо вийде у вас, якщо ви скористаєтеся цим простим рецептом приготування свинини з розмарином в духовці. Розмарин прекрасно підходить до м'яса, його аромат і смак дуже добре впливають на травлення. М'ясо, запечене за цим рецептом можна подавати з будь-яким гарніром. Якщо ви хочете подати його в якості закуски - нарізайте м'ясо гострим ножем, коли воно охолоне.
- Свиняча м'якоть - 400-500 грам
- Розмарин - 1 штука (гілочка або 1 чайна ложка сушеного)
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
М'ясо миємо й обсушуємо. Відрізаємо шматок фольги в 3-4 рази більше шматка м'яса і змащуємо його рослинним маслом. М'ясо солимо і перчимо з усіх боків і викладаємо на фольгу.
Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо тонкими пластинками. Гострим ножем робимо в м'ясі проколи і вставляємо в них часник.
Посипаємо м'ясо листочками розмарину. Можна зверху посипати сумішшю сухих овочів - перцем, морквою і цибулею.
Акуратно загортаємо м'ясо у фольгу, в кілька шарів - так з нього не витече сік при запіканні.
Викладаємо м'ясо у фользі на деко і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50-60 хвилин. Якщо хочете отримати рум'яної скоринки на м'ясі - хв 15 до закінчення готування розкрийте фольгу.