Молочко оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, молочко оселедця - дуже практичний продукт, з якого можна приготувати смачний салат. З молочка оселедця також можна приготувати паштет, але салат виходить набагато ситніше і вишуканіше.
За таким принципом можна готувати салат з кальмарами. Я вирішила замінити їх на молочко оселедця і додати овочі. Овочі з молочком поєднуються чудово. Я брала заморожені молочко і відварюють їх 20 хвилин до готовності. Ще в цей салат потрібно додати мариновані огірки і цибуля.
- Молочко оселедця - 4 штуки
- Картопля - 3-4 штуки
- Морква - 1 штук
- Маринований огірок - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Майонез - 200 грам
1. Молочко для цього салату я брала заморожені. Якщо у вас залишилися з оселедця солоні - можете брати і їх. Залежно від кількості людей, для яких ви готуєте салат, беріть і кількість молочка. Вони не беруться за основу, але становлять 40% салат.
2. Відварюємо молочко в підсоленій воді до готовності. А паралельно відварюємо овочі (картопля і морква) в шкірці.
3. Коли овочі охолонуть, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо кубиками.
4. Нарізаємо молочко невеликими шматочками і відправляємо їх до овочів.
5. Нарізаємо солоні огірки кубиками і теж відправляємо їх до решти інгредієнтів.
6. Цибуля можна маринувати (в тому числі в розсолі з-під огірків), а можна додавати так (вибирайте тоді солодкі сорти).
7. Зелень я не додавала, але думаю, що зелена цибуля або петрушка зайвими не будуть. А там вирішувати вам.
8. Додайте майонез, все перемішайте і подавайте до столу.