Моховики з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
У лісі зібрала майже козуб моховиков. Кілька повісила сушити, а решта смажила з картоплею. Моховики з картоплею вийшли знатні! Подала зі сметаною і смаженою цибулькою. Пальчики оближеш!
Як приготувати моховики з картоплею?
1. Картоплю очистіть, промийте і наріжте брусочками.
2. У сковороді змішайте трохи вершкового і рослинного масла, нагрійте і смажте картоплю до готовності.
3. У процесі смаження картоплю посоліть, поперчіть.
4. Поки картопля смажиться займіться моховиками. Моховики очистіть від гілочок і листочків. Промийте, якщо є така потреба, під проточною водою. Краще, звичайно, моховики в воду не опускати, т.К. Вони її тут же вбирають.
5. Наріжте гриби скибочками, викладіть в глибоку каструлю, додайте ложку-дві води. Увімкніть плиту на повільний вогонь. Гриби пустять воду, яку на вогні треба випарувати. Періодично гриби помішуйте.
6. Коли вода випарується, додайте олію. Додати сіль. Перешкодьте і смажте хвилин 8-10.
7. Додайте картоплю до грибів або навпаки, всипте промитий і нарізаний лук. Потримайте на вогні ще пару хвилин і подавайте зі сметаною.
Моховики з картоплею готові!
Смачного!
- Моховики - 400-500 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Зелена цибуля - За смаком
- Вершкове масло - 60-80 грам
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1. Картоплю очистіть, промийте і наріжте брусочками.
2. У сковороді змішайте трохи вершкового і рослинного масла, нагрійте і смажте картоплю до готовності.
3. У процесі смаження картоплю посоліть, поперчіть.
4. Поки картопля смажиться займіться моховиками. Моховики очистіть від гілочок і листочків. Промийте, якщо є така потреба, під проточною водою. Краще, звичайно, моховики в воду не опускати, т.К. Вони її тут же вбирають.
5. Наріжте гриби скибочками, викладіть в глибоку каструлю, додайте ложку-дві води. Увімкніть плиту на повільний вогонь. Гриби пустять воду, яку на вогні треба випарувати. Періодично гриби помішуйте.
6. Коли вода випарується, додайте олію. Додати сіль. Перешкодьте і смажте хвилин 8-10.
7. Додайте картоплю до грибів або навпаки, всипте промитий і нарізаний лук. Потримайте на вогні ще пару хвилин і подавайте зі сметаною.
Моховики з картоплею готові!
Смачного!