Рецепт Моховики з картоплею фото

Моховики з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Овочі, Картопля, Гриби, Моховики
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

У лісі зібрала майже козуб моховиков. Кілька повісила сушити, а решта смажила з картоплею. Моховики з картоплею вийшли знатні! Подала зі сметаною і смаженою цибулькою. Пальчики оближеш!

Як приготувати моховики з картоплею?

1. Картоплю очистіть, промийте і наріжте брусочками.

2. У сковороді змішайте трохи вершкового і рослинного масла, нагрійте і смажте картоплю до готовності.

3. У процесі смаження картоплю посоліть, поперчіть.

4. Поки картопля смажиться займіться моховиками. Моховики очистіть від гілочок і листочків. Промийте, якщо є така потреба, під проточною водою. Краще, звичайно, моховики в воду не опускати, т.К. Вони її тут же вбирають.

5. Наріжте гриби скибочками, викладіть в глибоку каструлю, додайте ложку-дві води. Увімкніть плиту на повільний вогонь. Гриби пустять воду, яку на вогні треба випарувати. Періодично гриби помішуйте.

6. Коли вода випарується, додайте олію. Додати сіль. Перешкодьте і смажте хвилин 8-10.

7. Додайте картоплю до грибів або навпаки, всипте промитий і нарізаний лук. Потримайте на вогні ще пару хвилин і подавайте зі сметаною.

Моховики з картоплею готові!

Смачного!

  • Моховики - 400-500 грам
  • Картопля - 6-8 штук
  • Зелена цибуля - За смаком
  • Вершкове масло - 60-80 грам
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Як приготувати моховики з картоплею?

1. Картоплю очистіть, промийте і наріжте брусочками.

2. У сковороді змішайте трохи вершкового і рослинного масла, нагрійте і смажте картоплю до готовності.

3. У процесі смаження картоплю посоліть, поперчіть.

4. Поки картопля смажиться займіться моховиками. Моховики очистіть від гілочок і листочків. Промийте, якщо є така потреба, під проточною водою. Краще, звичайно, моховики в воду не опускати, т.К. Вони її тут же вбирають.

5. Наріжте гриби скибочками, викладіть в глибоку каструлю, додайте ложку-дві води. Увімкніть плиту на повільний вогонь. Гриби пустять воду, яку на вогні треба випарувати. Періодично гриби помішуйте.

6. Коли вода випарується, додайте олію. Додати сіль. Перешкодьте і смажте хвилин 8-10.

7. Додайте картоплю до грибів або навпаки, всипте промитий і нарізаний лук. Потримайте на вогні ще пару хвилин і подавайте зі сметаною.

Моховики з картоплею готові!

Смачного!

Схожі рецепти