Рецепт Моховики зі сметаною фото

Моховики зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Гриби, Моховики
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Смажені моховики зі сметаною виходять ні чим не гірше, ніж білі гриби. Правда, він чорніють, але цього можна уникнути, додавши при варінні грибів чайну ложку оцту. А смажити моховики - дуже просто.

Отже, для тих, хто бажає, щоб моховики НЕ почорніли, пропоную попередньо відварити їх у підсоленій воді з ложкою оцту. Потім обсмажити. В кінці смаження додати сметану, прокип'ятити і подавати.

Я ж "чорних" грибів не боюся, тому обсмажувати буду відразу.

До речі, з приводу спецій. Гриби самі по собі мають інтенсивним смаком, тому будь-яких спецій я не додаю. Можна поперчити, додати гілочку лісового чебрецю (чебрецю), обсмажити з цибулею, але це вже на свій смак. У мене моховики будуть лише з сіллю і сметаною.

Як приготувати моховики зі сметаною?

1. Mohoviki чистий, ображати ніжки, промийте. Наріжте на шматочки.

2. У сковороду влийте рослинного масла, прогрійте і викладіть шматочки моховиков. Приправити сіллю і чому середня Вогні, поки практично вся рідина не випаруватися. А її буде багато!

3. Коли рідини в моховики залишиться зовсім трохи, додайте сметану. Перемішайте і доведіть до кипіння. Потомити ще кілька хвилин і знімайте з вогню.

Моховики зі сметаною добре з картоплею, картопляними або борошняними пісними млинцями. Готові моховики можна присипати рубаним кропом.

Смачного!

  • Моховики - 2 L
  • Крем - 200 грам
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - - За смаком
Отже, для тих, хто бажає, щоб моховики НЕ почорніли, пропоную попередньо відварити їх у підсоленій воді з ложкою оцту. Потім обсмажити. В кінці смаження додати сметану, прокип'ятити і подавати.

Я ж "чорних" грибів не боюся, тому обсмажувати буду відразу.

До речі, з приводу спецій. Гриби самі по собі мають інтенсивним смаком, тому будь-яких спецій я не додаю. Можна поперчити, додати гілочку лісового чебрецю (чебрецю), обсмажити з цибулею, але це вже на свій смак. У мене моховики будуть лише з сіллю і сметаною.

Як приготувати моховики зі сметаною?

1. Mohoviki чистий, ображати ніжки, промийте. Наріжте на шматочки.

2. У сковороду влийте рослинного масла, прогрійте і викладіть шматочки моховиков. Приправити сіллю і чому середня Вогні, поки практично вся рідина не випаруватися. А її буде багато!

3. Коли рідини в моховики залишиться зовсім трохи, додайте сметану. Перемішайте і доведіть до кипіння. Потомити ще кілька хвилин і знімайте з вогню.

Моховики зі сметаною добре з картоплею, картопляними або борошняними пісними млинцями. Готові моховики можна присипати рубаним кропом.

Смачного!

Схожі рецепти