Рецепт Моховики зі сметаною фото

Моховики зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Гриби , Моховики
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.

Смажені моховики зі сметаною виходять ні чим не гірше, ніж білі гриби. Правда, він чорніють, але цього можна уникнути, додавши при варінні грибів чайну ложку оцту. А смажити моховики - дуже просто.

Опис приготування:

Отже, для тих, хто бажає, щоб моховики НЕ почорніли, пропоную попередньо відварити їх у підсоленій воді з ложкою оцту. Потім обсмажити. В кінці смаження додати сметану, прокип'ятити і подавати.

Я ж"чорних" грибів не боюся, тому обсмажувати буду відразу.

До речі, з приводу спецій. Гриби самі по собі мають інтенсивним смаком, тому будь-яких спецій я не додаю. Можна поперчити, додати гілочку лісового чебрецю (чебрецю), обсмажити з цибулею, але це вже на свій смак. У мене моховики будуть лише з сіллю і сметаною.

Як приготувати моховики зі сметаною?

1. Mohoviki чистий, ображати ніжки, промийте. Наріжте на шматочки.

2. У сковороду влийте рослинного масла, прогрійте і викладіть шматочки моховиков. Приправити сіллю і чому середня Вогні, поки практично вся рідина не випаруватися. А її буде багато!

3. Коли рідини в моховики залишиться зовсім трохи, додайте сметану. Перемішайте і доведіть до кипіння. Потомити ще кілька хвилин і знімайте з вогню.

Моховики зі сметаною добре з картоплею, картопляними або борошняними пісними млинцями. Готові моховики можна присипати рубаним кропом.

Смачного!

  • Моховики - 2 L
  • Крем - 200 грам
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - - За смаком
Отже, для тих, хто бажає, щоб моховики НЕ почорніли, пропоную попередньо відварити їх у підсоленій воді з ложкою оцту. Потім обсмажити. В кінці смаження додати сметану, прокип'ятити і подавати.

Я ж"чорних" грибів не боюся, тому обсмажувати буду відразу.

До речі, з приводу спецій. Гриби самі по собі мають інтенсивним смаком, тому будь-яких спецій я не додаю. Можна поперчити, додати гілочку лісового чебрецю (чебрецю), обсмажити з цибулею, але це вже на свій смак. У мене моховики будуть лише з сіллю і сметаною.

Як приготувати моховики зі сметаною?

1. Mohoviki чистий, ображати ніжки, промийте. Наріжте на шматочки.

2. У сковороду влийте рослинного масла, прогрійте і викладіть шматочки моховиков. Приправити сіллю і чому середня Вогні, поки практично вся рідина не випаруватися. А її буде багато!

3. Коли рідини в моховики залишиться зовсім трохи, додайте сметану. Перемішайте і доведіть до кипіння. Потомити ще кілька хвилин і знімайте з вогню.

Моховики зі сметаною добре з картоплею, картопляними або борошняними пісними млинцями. Готові моховики можна присипати рубаним кропом.

Смачного!

Схожі рецепти