Мариновані моховики
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані моховики починаю їсти ще до першого снігу. Виходить, замарінуешь моховики на зиму, а через два тижні вже з'їси половину запасів. Виходить дійсно дуже смачно! ставте більше!
Гриби для маринування вибирайте молоді, нечервівие і, звичайно, вони, які добре знаєте. Моховики часто ростуть у моху в соснових або змішаних лісах. Його можна варити, смажити, сушити й маринувати.
Маринуються моховики протягом двох тижнів, після чого вони готові для вживання. Інгредієнти для цього простого рецепту маринування моховиков розраховані на літр води. Беріть пропорції рецепта за основу.
Отже, як приготувати мариновані моховики?
1. Моховики очистіть, переберіть, ображати ніжку. Промийте під стічною водою.
2. Викладіть очищені моховики в емальовану каструлю, залийте холодною водою і додайте ложечку солі. Варіть на сильному вогні, знімаючи піну шумівкою.
3. Через півгодини додайте до моховики спеції - лавровий лист, гвоздику, перець, сіль і цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.
4. Зніміть каструлю з вогню, накрийте марлею і поставте в прохолодне місце на дві доби.
5. Через дві доби відкиньте моховики на друшляк і промийте.
6. Зваріть свіжий маринад із зазначеної кількості води (1 літр), список lavrovogo, гвоздики, перцю, солі, цукру і оцту.
7. Приготуйте простерилізовані банки.
8. Гриби викладіть в банки і залийте гарячим маринадом (рідини має бути близько 20 проц.). Засукайте простерилізованих кришками.
9. Поставте в темне місце на два тижні.
Смачного!
- Моховики - 10 штук
- Вода - 1 літр
- Оцет 70-відсотковий - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика в бутонах - 2-3 штук
- Перець чорний горошком - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Маринуються моховики протягом двох тижнів, після чого вони готові для вживання. Інгредієнти для цього простого рецепту маринування моховиков розраховані на літр води. Беріть пропорції рецепта за основу.
Отже, як приготувати мариновані моховики?
1. Моховики очистіть, переберіть, ображати ніжку. Промийте під стічною водою.
2. Викладіть очищені моховики в емальовану каструлю, залийте холодною водою і додайте ложечку солі. Варіть на сильному вогні, знімаючи піну шумівкою.
3. Через півгодини додайте до моховики спеції - лавровий лист, гвоздику, перець, сіль і цукор. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.
4. Зніміть каструлю з вогню, накрийте марлею і поставте в прохолодне місце на дві доби.
5. Через дві доби відкиньте моховики на друшляк і промийте.
6. Зваріть свіжий маринад із зазначеної кількості води (1 літр), список lavrovogo, гвоздики, перцю, солі, цукру і оцту.
7. Приготуйте простерилізовані банки.
8. Гриби викладіть в банки і залийте гарячим маринадом (рідини має бути близько 20 проц.). Засукайте простерилізованих кришками.
9. Поставте в темне місце на два тижні.
Смачного!