Рецепт Смажені моховики на зиму фото

Смажені моховики на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Гриби , Моховики
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

На зиму гриби можна не тільки замаринувати, але і посмажити. Побалуйте себе взимку або здивуєте друзів. Пропоную рецепт смажених моховиков на зиму. Готуються швидко! Зробіть собі смачний сюрприз на зиму!

Опис приготування:

Якщо вам набридли мариновані гриби і так хочеться чогось смаженого, тоді можна приготувати консервовані смажені моховики. Готуються вони дуже просто і добре зберігають аромат і смак. Особливо це приємно відчути в сезон, коли немає ваших улюблених грибів та їх неможливо приготувати на плиті.

  • Моховики - 1 кілограм
  • Рослинна олія - 250 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
смажені моховики на зиму - фото крок 1
1. Спершу чистимо і моєму моховики.
смажені моховики на зиму - фото крок 2
2. Відварюємо моховики 2 рази по 15 хвилин (після кожного разу міняємо воду і ще раз промиваємо гриби).
смажені моховики на зиму - фото крок 3
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом (не шкодуйте масла, його має бути ну дуже багато). Викладаємо на сковороду гриби, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин.
смажені моховики на зиму - фото крок 4
4. Потім гасимо ще 15 хвилин без кришки (поки не випарується вологу), додаємо сіль і перець за смаком.
смажені моховики на зиму - фото крок 5
5. Готові гриби викладаємо в стерилізовані банки, залишаємо пару сантиметрів зверху для масла, заливаємо залишилося після смаження масло в банки і закочує.
смажені моховики на зиму - фото крок 6
6. Остигнули банки ховаємо в прохолодне місце. Приблизний термін зберігання - 6 місяців. Здивуйте себе взимку смаженими грибочками.
Смачного!

Схожі рецепти