Смажені моховики на зиму
(покроковий рецепт з фото)
На зиму гриби можна не тільки замаринувати, але і посмажити. Побалуйте себе взимку або здивуєте друзів. Пропоную рецепт смажених моховиков на зиму. Готуються швидко! Зробіть собі смачний сюрприз на зиму!
Якщо вам набридли мариновані гриби і так хочеться чогось смаженого, тоді можна приготувати консервовані смажені моховики. Готуються вони дуже просто і добре зберігають аромат і смак. Особливо це приємно відчути в сезон, коли немає ваших улюблених грибів та їх неможливо приготувати на плиті.
- Моховики - 1 кілограм
- Рослинна олія - 250 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1. Спершу чистимо і моєму моховики.
2. Відварюємо моховики 2 рази по 15 хвилин (після кожного разу міняємо воду і ще раз промиваємо гриби).
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом (не шкодуйте масла, його має бути ну дуже багато). Викладаємо на сковороду гриби, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хвилин.
4. Потім гасимо ще 15 хвилин без кришки (поки не випарується вологу), додаємо сіль і перець за смаком.
5. Готові гриби викладаємо в стерилізовані банки, залишаємо пару сантиметрів зверху для масла, заливаємо залишилося після смаження масло в банки і закочує.
6. Остигнули банки ховаємо в прохолодне місце. Приблизний термін зберігання - 6 місяців. Здивуйте себе взимку смаженими грибочками.
Смачного!
Смачного!