Минтай з сиром і помідорами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Минтай з сиром і помідорами в духовці - смачне і соковите блюдо для буденних днів або для святкового столу. А ще воно підійде і для дитячого меню, тільки ретельно видаліть кістки.
Філе минтая, запечене з помідорами, готується просто і досить швидко, але при цьому виходить дуже ніжне, ситне і смачне. У мене готове філе, але можна використовувати і цілу рибку, досить лише нарізати її порційними шматочками. Поспішаю поділитися, як приготувати минтай з помідорами і сиром в духовці, а ви неодмінно беріть рецепт собі на замітку, адже це відмінна ідея для вечері на швидку руку для всієї родини!
- Минтай - 600 грам (у мене філе)
- Помідор - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Філе минтая промийте, промокніть паперовим рушником і наріжте порційними шматочками. Складіть підготовлене філе в змащену маслом форму для запікання і полийте лимонним соком.
Змастіть рибу сметаною, посипте сіллю і меленим перцем. Якщо блюдо готуєте для дітей, то перець виключіть.
Викладіть на філе нарізані часточками помідори.
Рибу з помідорами рівномірно посипте тертим сиром. Готуйте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Минтай з сиром і помідорами в духовці готовий.
Смачного!