Минтай з помідорами в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рибу треба їсти хоча б два рази на тиждень. І сьогодні у нас минтай з помідорами в соусі. Просто, швидко, корисно і смачно.
Минтай з помідорами в кисло-солодкому соусі виходить дуже ніжним і смачним. Раджу брати рибу побільше. Свіжоморожений минтай розморожувати до кінця не потрібно. Нехай він буде ще трохи твердий. Тоді розрізати рибу буде набагато простіше. А в цілому рецепт не представляє ніякої складності. Готується швидко і просто.
- Минтай - 1 кілограм
- Помідор - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
Минтай очистіть від луски, попатраєте і помийте.
Розріжте рибу на шматочки.
Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в каструлю.
Налийте соняшникову олію і 50 мл води. Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте цибулю з морквою 10-15 хвилин.
Помідори помийте, наріжте і викладіть в каструлю.
Додайте томатну пасту, сіль, перець і цукор. Наливати 150 мл води. Спробуйте соус. Він повинен бути кисло-солодким.
Викладіть в соус шматочки минтая. Трохи посоліть рибу. Додайте лавровий лист.
Накрийте каструлю кришкою і тушкуйте рибу на невеликому вогні 30-35 хвилин до готовності.
Поллак готовий.