Міні-тарталетки з лимонами і апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тарталеток з лимонами і апельсинами
Кількість порцій: 10
- Борошна - 150 грам (для тіста)
- Вершкового масла - 100 грам (для тіста)
- Яйце - 1 штука (для тіста)
- Солі - 1 щіпка (для тіста)
- Цукру - 0, 25 склянки (для тіста)
- Яйце - 1 штука
- Цукру - 75 грам
- Лимон - 1 штука
- Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
- Банан - 2 штуки
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Легкі пробки - 50 грам (наприклад абрикосового)
Помістити в холодильник 10 формочок для тарталеток. Просіяти борошно разом з цукром і сіллю. Вкинути розм'якшене масло і яйце. Руками розім'яти тісто до однорідності. Вимішувати його, поки не перестане прилипати до робочої поверхні. Загорнути в харчову плівку і перекласти в холодильник на 1 немає. Духовку нагріти до 200 ° С. Тісто вилучити з холодильника, зробити з нього ковбаску, поділити її на 10 частин. В 5 охолоджених формочок укласти тісто, помістити формочки на деко, закрити фольгою і випікати в духовці 15 хв. Для 5 хв. До готовності фольгу прибрати. Дістати тарталетки з духовки. Температуру духовки зменшити до 160 З.
Крем для тарталеток з лимонами - збити яйця з 50 г пісочний, акуратно додати сік половини лимона і лимонну цедру, а також вершкове масло, розмішати. Заповнити кремом тарталетки і помістити їх в духовку ще на 10 хв. Потім дістати з духовки і залишити остигати.
Половину лимона порізати тонкими кружальцями, по одному кружку покласти на кожну тарталетки.
Духовку нагріти до 180 'С. В останні охолоджені формочки покласти тісто, розрівняти його і наколоти виделкою. Укласти поверх тесту банани, нарізані кружальцями, скропити ромом і присипати цукром. Випікати в духовці 20 хв., дістати і дати охолонути.
Готові тарталетки з бананами і лимоном, змастити тонким шаром конфітюру