Рецепт Варення з яблук з апельсинами і лимонами фото

Варення з яблук з апельсинами і лимонами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Варення - це завжди смачно. Нещодавно знайшов в інтернеті рецепт приготування варення з яблук з апельсинами і лимоном, яким хочу з вами поділитися.

Опис приготування:

Як приготувати варення з яблук з апельсинами і лимонами?

1. Яблука миємо в холодній проточній воді. Нарізаємо їх дрібними шматочками.

2. Апельсини і лимон чистимо, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері.

3. Ставимо миску з апельсинами і лимоном на водяну баню, додаємо цукор. Перемішуємо, чекаємо, поки цукор розчиниться.

4. У миску з фруктами додаємо яблука.

5. Переливаємо все з миски в каструлю і варимо протягом 30 хвилин на середньому вогні.

6. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Кришки залишаємо в кип'яченій воді на 5-7 хвилин. Банки обшпарюємо окропом і тримаємо в кип'яченій воді протягом 15-20 хвилин.

7. Коли варення готове, переливаємо його в банки. Відразу ж закочує їх і перевертаємо до охолодження.

8. Остигнули банки зберігати в захищеному від сонячних людей місці в кімнатній температурі.

Це простий рецепт приготування варення з яблук з апельсинами і лимоном. Варення готове до вживання відразу після того, як воно охолоне.


  • Яблука - 1 кілограм
  • Апельсин - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Цукор - 1 кілограм
Як приготувати варення з яблук з апельсинами і лимонами?

1. Яблука миємо в холодній проточній воді. Нарізаємо їх дрібними шматочками.

2. Апельсини і лимон чистимо, пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері.

3. Ставимо миску з апельсинами і лимоном на водяну баню, додаємо цукор. Перемішуємо, чекаємо, поки цукор розчиниться.

4. У миску з фруктами додаємо яблука.

5. Переливаємо все з миски в каструлю і варимо протягом 30 хвилин на середньому вогні.

6. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Кришки залишаємо в кип'яченій воді на 5-7 хвилин. Банки обшпарюємо окропом і тримаємо в кип'яченій воді протягом 15-20 хвилин.

7. Коли варення готове, переливаємо його в банки. Відразу ж закочує їх і перевертаємо до охолодження.

8. Остигнули банки зберігати в захищеному від сонячних людей місці в кімнатній температурі.

Це простий рецепт приготування варення з яблук з апельсинами і лимоном. Варення готове до вживання відразу після того, як воно охолоне.

Схожі рецепти