Варення з яблук з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Варення з яблук з апельсинами виходить смачним і прозоро-бурштиновим. Коли в сезон яблук ламаєш голову, що з ними робити, апельсин приходить на допомогу. Рекомендую це оригінальне варення!
Дуже оригінальне варення, ще один варіант для тих, хто любить займатися закачування. Яблука і апельсин прекрасно поєднуються, варення з цих фруктів виходить відмінне - густуватої, тягучее, солодке і з невеликою кислинкою (особливо якщо апельсини взяти покіслее).
Варення з яблук з апельсинами можна готувати в будь-який час року, будь-якими порціями: і про запас, і для швидкого вживання! Ось вам точна інструкція Розповідаю, як приготувати варення з яблук:
1. Помити яблука, порізати кубиками.
2. Апельсини можна варити і з шкіркою і без, але обов'язково прибрати кісточки. Апельсини беріть соковиті, майже без кісточок (є такі сорти).
3. Порізати кожну часточку апельсина навпіл (сік збирайте в каструлю).
4. Яблука і апельсини засипати цукром, почекати близько години, поки фрукти дадуть сік.
5. Довести до кипіння і варити варення на слабкому вогні 10 хвилин. Відставити на 2-6 годин.
6. Загусло варення варити ще 5-7 хвилин.
7. Варення з яблук з апельсинами гарячим розкласти по банкам. Зберігати в сухому прохолодному місці.
Смачного!
- Яблука - 2 кілограма
- Апельсин - 4 штуки
- Цукор - 1, 5 кілограма
Варення з яблук з апельсинами можна готувати в будь-який час року, будь-якими порціями: і про запас, і для швидкого вживання! Ось вам точна інструкція Розповідаю, як приготувати варення з яблук:
1. Помити яблука, порізати кубиками.
2. Апельсини можна варити і з шкіркою і без, але обов'язково прибрати кісточки. Апельсини беріть соковиті, майже без кісточок (є такі сорти).
3. Порізати кожну часточку апельсина навпіл (сік збирайте в каструлю).
4. Яблука і апельсини засипати цукром, почекати близько години, поки фрукти дадуть сік.
5. Довести до кипіння і варити варення на слабкому вогні 10 хвилин. Відставити на 2-6 годин.
6. Загусло варення варити ще 5-7 хвилин.
7. Варення з яблук з апельсинами гарячим розкласти по банкам. Зберігати в сухому прохолодному місці.
Смачного!