Варення з журавлини з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Варення з журавлини з апельсинами - це відмінне частування. Воно сподобається всім ласунам. Варення можна подавати до чаю в вазочці або ж додавати його в інші кондитерські вироби (торти, кекси).
З цього рецепта ви зможете дізнатися, як приготувати варення з журавлини з апельсинами. Воно дуже корисне, тому наситить вас і вашу сім'ю вітамінами в зиязикай період. Ці продукти доступні круглий рік, тому готувати варення можна коли завгодно.
- Апельсин - 2 штуки
- Цукор - 3 склянки
- Журавлина заморожена - 300 грам
Журавлину викладіть в друшляк і промийте під проточною водою. Якщо вона була замороженою, то краще дати їй відтанути при кімнатній температурі. Зачекайте, поки з журавлини стече зайва рідина.
Апельсини вимийте під проточною водою за допомогою щітки. Краще вибирати невеликі плоди з тонкою шкіркою. Розріжте їх на великі шматки і дістаньте всі кісточки.
Перекладіть апельсини в блендер. Збийте їх на максимальній потужності прямо з шкіркою, щоб вийшло ароматне цитрусове пюре.
Перекладіть до апельсинів журавлину. Знову збийте інгредієнти до однорідної маси. Потім додайте цукор і збийте ще раз.
Перекладіть збиту з цукром і апельсинами журавлину в каструльку, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Варіть варення п'ятнадцять хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою. Готовий продукт розлийте по стерилізованим банкам і закрутіть кришками.