Варення з жовтою журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Взагалі, варення з жовтою журавлини в домашніх умовах готується швидко, але ось сама ягода у нас на столах - рідкісний гість. Тому доповнимо її аличею, кислинка не пропаде, а варення буде більше!
Такий рецепт приготування варення з жовтою журавлини може піддаватися будь-якій коригування - додати більше аличі або журавлини, при цьому жовту журавлину я тут різноманітила темної аличі. Також можна експериментувати зі сливами, гарбузом, обліпихою. Хай щастить!
- Журавлина жовта - 300 грам
- Вуглеводи - 600 грам
- Цукор - 1 кілограм
1. Ягоди розморожуємо і очищаємо від дрібного сміття.
2. Журавлину можете залишити цілою, а аличу перемішаємо в пюре, видаливши всі кісточки.
3. Варимо ягоди на середньому вогні, поки не пустять сік. Потім засипаємо цукром і кип'ятимо хвилин 20, поки густота варення вас не задовольнить. Знімаємо з вогню.
4. Тепер справа за вами - можна видалити всі розварені частини ягідного пюре, а можна залишити. Варення можна закатати в стерильні баночки на зиму, а можна остудити і відразу подавати до чаю. Смачного!