Рецепт Варення з айви і журавлини фото

Варення з айви і журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Фрукти, Айва, Журавлина
Літні
Солодке, Заготовки, Варення

Айва - гарний, корисний і запашний фрукт. Мені завжди подобалися заготовки з айви: джем, ромб, варення. Цього разу я додала до неї журавлину і отримала надзвичайно яскраве по виду і смаку варення.

Як приготувати варення з айви і журавлини? Айву краще очистити від жорсткої шкірки. Але так як в ній міститься велика кількість пектину, то не викидайте, а зваріть з неї відвар. Шматочки айви відваріть в сиропі, потім додайте журавлину і проваріть.

  • Айва - 700 грам
  • Журавлина - 150 грам
  • Цукор - 350 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
варення з айви і журавлини - фото крок 1
Айву і журавлину вимийте.
варення з айви і журавлини - фото крок 2
Айву очистіть. Шкірку залийте водою, доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин. Злийте відвар.
варення з айви і журавлини - фото крок 3
З відвару і цукру зваріть сироп, варіть до повного розчинення цукру.
варення з айви і журавлини - фото крок 4
Айву розрізати на часточки, видаліть серцевину, наріжте на кубики. Залийте киплячим сиропом. Варіть до м'якості, приблизно 30 хвилин.
варення з айви і журавлини - фото крок 5
Додайте журавлину, варіть ще 20-30 хвилин до загустіння.
варення з айви і журавлини - фото крок 6
Розкладіть гаряче варення по стерилізованим банкам, закрутіть чистими кришками.

Схожі рецепти