Варення з айви і журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Айва - гарний, корисний і запашний фрукт. Мені завжди подобалися заготовки з айви: джем, ромб, варення. Цього разу я додала до неї журавлину і отримала надзвичайно яскраве по виду і смаку варення.
Як приготувати варення з айви і журавлини? Айву краще очистити від жорсткої шкірки. Але так як в ній міститься велика кількість пектину, то не викидайте, а зваріть з неї відвар. Шматочки айви відваріть в сиропі, потім додайте журавлину і проваріть.
- Айва - 700 грам
- Журавлина - 150 грам
- Цукор - 350 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Айву і журавлину вимийте.
Айву очистіть. Шкірку залийте водою, доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин. Злийте відвар.
З відвару і цукру зваріть сироп, варіть до повного розчинення цукру.
Айву розрізати на часточки, видаліть серцевину, наріжте на кубики. Залийте киплячим сиропом. Варіть до м'якості, приблизно 30 хвилин.
Додайте журавлину, варіть ще 20-30 хвилин до загустіння.
Розкладіть гаряче варення по стерилізованим банкам, закрутіть чистими кришками.